Zápas SK Dynamo - Bohemians

Souboj dvou loňských nováčků vyzněl herně pro hosty z Vršovic, kteří svou převahu přetavili v tříbodový zisk úspěšnou hlavičkou Mareše. Bezradní Jihočeši nenašli proti svému soupeři protizbraň a z premiéry před vlastním publikem odcházeli se svěšenými hlavami.

Bojovný první poločas odstartovali dvěma tutovkami Pražané. Po Kyselově nádherném uvolnění pádil k domácí brance Hartig, ale jeho pokusu z bezprostřední blízkosti bravurně čelil Hauzr. Z následného rohu se objevil osamocen na hranici malého vápna J. Šimr, prostor tří tyčí však s rezervou minul. Po zajímavé desetiminutovce se hra rozdrobila do mnoha osobních soubojů, a tak si solidně zaplněné tribuny musely počkat na pohlednou akci až na závěr první části. Ve 35. utekl po pravé straně rychlonohý Klinka, ale jeho nabídku Vozábal nezužitkoval. Stejně dopadl i Pospíšil, jenž se sice elegantně zbavil Šimra, při zakončení se ale jako kanonýr nepředvedl. Ve 40. protáhl Hauzra Mareš a šlo se do kabin.

Po příchodu z nich měli navrch opět "klokané", jejichž do té doby nevýrazný útočný hrot Činčala prokázal bleskurychlou orientaci ve vápně soupeře, jenže gólové radosti zamezil již po několikáté skvělý Hauzr. Pohromou pro zaskočené Jihočechy mohla být 57., ve které aktivní Návrat našel hlavu Matuszného, jehož zakončení však mělo s řádným ohrožením branky pramálo společného. V 58. se Návratova centru zhostil daleko zodpovědněji Mareš, když třetí roh v utkání proměnil ve vedoucí úspěch Bohemians 0:1. Trenér Dejmal vystřídal trápícího se Jandu Váchou, ale po Kiselově jedovce se mohli radovat hosté. Vyrovnání měl v 90. na hlavě paradoxně hostující Mareš, ale jeho nešťastnou teč zachytil na brankové čáře Čontofalský.