Zápas Olomouc - SK Dynamo

Fotbalisté Olomouce zvítězili v dnešní dohrávce 7. kola první fotbalové ligy nad Českými Budějovicemi po výborném výkonu 2:1 a postoupili v tabulce na třetí místo. První branku domácího týmu vsítil v 65. minutě Hapal, výhru pojistil o sedm minut později druhým gólem Vlček. Hosté zkorigovali výsledek v poslední minutě brankou Jukla z pokutového kopu. Hanáci hráli od začátku střetnutí útočně, ale proti důrazné obraně Jihočechů se prosazovali jen s obtížemi a do gólových šancí se dostávali v první půli jen sporadicky. Hosté vsadili na obrannou taktiku a pouze ojediněle vyráželi k rychlým brejkům, které však nedokázali úspěšně zakončit.

Ve 14. minutě poprvé vyzkoušel gólmana Českých Budějovic z trestného kopu Kobylík, Jakubech však jeho střelu z hranice trestného území s jistotou zlikvidoval. V 21. minutě se naopak dostal do výhodné pozice po individuální akci českobudějovický útočník Vácha, Kamesch však jeho přízemní střelu k pravé tyči vyrazil. Vzápětí se mohl ujmout vedení domácí tým, jenže Hapal po Urbánkově trestném kopu z pravé strany trefil ze skrumáže jen břevno.

V 33. minutě měl příležitost skórovat znovu Hapal, avšak ze šestnáctky mířil vedle. Tlak Sigmy pokračoval i v závěru poločasu. Mucha se v 39. minutě ocitl po Vlčkově parádní zpětné nahrávce sám před brankářem Jakubechem, avšak zblízka trefil jen brankáře hostů, a tak v první půli diváci gól neviděli.

Olomoučtí zahájili i druhou polovinu náporem. V 52. minutě se blýskl nádherným slalomem přes čtyři protihráče olomoucký středopolař Kobylík, ale jeho dělovka těsně minula českobudějovickou branku. Hosté nastoupili po přestávce v obraně s Lafatou, jenž vystřídal Pennera, a stále odolávali ofenzívě Hanáků. V 62. minutě Vlček perfektně nahrál do volného prostoru Muchovi, ten však ani druhou tutovou šanci neproměnil.

Vzápětí se agilně hrající Mucha znovu dostal do gólové šance po Kobylíkově rohovém kopu a Jakubech jeho střelu vyrazil jen před sebe. K míči se dostal Hapal a v 65. minutě umístěnou střelou k levé tyči poprvé rozvlnil síť. Domácí pokračovali v náporu i po vedoucím gólu a Vlček pojistil jejich výhru v 72. minutě druhou brankou po Muchově parádně zahraném trestném kopu.

V poslední minutě po střetu Zbožínka s Jandou v trestném území Olomouce nařídil rozhodčí Dvořáček pokutový kop. Ten s jistotou proměnil Jukl a snížil na 1:2.