Zápas Drnovice - SK Dynamo

Pěkně zhurta se pustili domácí hráči do svého soupeře, už ve 4. zaujal individuální akcí Brazilec Gomes, ale po rychlém protiútoku musel přihlížet, jak jeho protihráč Janda z malého vápna (!) sám míří do nebes a pohrdá vedoucím gólem.

Jihočeši se ale jinak museli po celý první poločas bránit nájezdům vesnických dobyvatelů. Müller zkoušel pozornost gólmana střelou po zemi, šikovně vyhlížela spolupráce Červenky a Gomese, stejně jako obou útočných hrotů. Jenže bušení do plných nepřinášelo efekt, skoro stejně nebezpečně vyhlíželo i pár brejků Budějovic a Pennerova střela z trestného kopu.

Tlak domácích vygradoval v závěru poločasu, Drobného branka se ocitla v jednom ohni, málem hořelo po ráně Per gla, kterou vyrážel u tyče Vácha, Červenkovu bombu zase zblokoval Marek, Gomesova hlavička mířila nad. Až v nastaveném čase vyskočil na darovaný roh Ujlakyho Tuma a nekompromisně poslal míč do kouta Drobného branky - 1:0. Krátce po přestávce si dvojice Ujlaky-Tuma málem zopakovala gólovou situaci, následně pronikl až na dostřel domácí svatyně Pejša, čímž se Budějovice vymanily z tlaku. Nutno ale poznamenat, že Drnovice k tomu pomohly svými chybami v rozehrávce i částečným vyklizením středu pole.

Právě tam se odehrávala značná část málo záživné druhé půle, o potlesk si řekl Ujlakyho trestný kop a následně i Večeřův tah se střídáním. Čerstvý Cupák vyzval k přihrávce jen o dvacet minut déle "unavenějšího" Gibalu a jeho první kontakt s míčem znamenal gól, když balon poslal podél vybíhajícího Drobného - 2:0. Prakticky tak vymazal pokus o závěrečný nápor Jihočechů a přispěl k letošnímu loučení s drnovickým publikem výhrou, která přišla po pěti kolech.