Zápas Příbram - SK Dynamo

Na stříbrný stupínek ligového peletonu, zajišťující vstupenku do Champions League, se vyšvihli borci z Příbrami. Ale ruku na srdce: jen to a povinné tři body je mohou těšit. Trenér Kotrba řešil před utkáním nelehký rébus - komu svěřit dirigentskou taktovku. Tradiční režisér Lukáš Jarolím totiž posbíral čtyři žluté karty. Volba nakonec padla na diblíka Otepku, který se stěhoval od lajny ke středu.

Nedělalo mu to problémy, míč ho poslouchá a fotbalově mu to pálí. A i dobře střílí. Po čtvrthodině hry zatočil balon z přímého kopu dvaadvacet metrů od brány k tyči a brankář Drobný se po něm jen nešťastně podíval - 1:0. Byla to první rána směrem k jihočeským tyčím.

Neustálý déšť, který z trávníku udělal nasáklou houbu, ovlivnil taktiku obou týmů. Kluzský terén velel - hlavně jednoduše. Hráči to však s plněním tohoto pokynu přeháněli, často se až moc ukvapovali. Mezihry si tak diváci do přestávky užili minimálně.

A tak byli vděční především za přímé a rohové kopy, protože aspoň po nich se tu a tam v obou šestnáctkách zablýsklo. Rušnější úvodní pětačtyřicetiminutovku si rozhodně užil Drobný. Z jednoho trestného kopu ho dvakrát vystrašil Šmejkal. Nejprve jeho technický oblouček prolétl těsně nad břevnem, ale štírek Klinka vyrazil předčasně ze zdi, a tak Šmejkal dostal od rozhodčího Beneše šanci na reparát. Tentokrát se snažil gólmana Jihočechů nachytat ránou k tyči, ovšem Drobný ji brilatním skokem vytěsnil.

Hosté, nabuzeni čtyřmi ligovými body za vlády nového kouče Bokši, nepřijeli na porážku, na hřiště opět vyběhlo hodně ofenzivních borců. Jenže k finále se ne a ne dopídit. Do půle se doplachtili k jedinému varování. Také z přímého kopu. Vozábalova polostřela - polocentr z ostrého úhlu přeletěla špita a otřela se z vnější strany o tyč. Víc Bokšovi hoši "nekousali" Proč ? Určitě i proto , že chyběl rychlejší posun obránců i záložníků za útočníky.

Jihočeši to chtěli změnit, ale zůstalo jen u snahy. Naopak, domácí je mohli ve vodní lázni podruhé a potřetí "utopit. H. Siegl si to mašíroval do šestnáctky, na její hranici napřáhl, následovala budějovická teč a Drobný, který kráčel opačným směrem, se modlil, aby míč nezaplul do sítě. Byl vyslyšen, střela minula cíl snad o deset centimetrů. Ještě méně scházelo krátce nato Otepkově projektilu z přímého kopu.