Zápas SK Dynamo - Hr. Králové

Na podzim takřka nedobytná jihočeská tvrz se po jarním vyplenění týmy Sparty a Bohemians pomalu rozpadala, ovšem výhrou nad Hradcem Králové jí domácí alespoň trochu vyspravili zdivo. Ovšem i proti soupeři, který až po uši tone v sestupové bryndě, šlo o notně utrápenou práci. Spíš než fotbalové zážitky mohli diváci na Střeleckém ostrově chytat bronz. Příliš akcí, jež by staály za odvrácení tváře od slunečních paprsků směrem k trávníku, totiž týmy nenabídly. Zato v počtu nepřesností by se skóre brzy dobralo basketbalové výše.

Právě po hrubkách se také rodily šance. Už v 8. trefil Drobný špatným odkopem ve vápně osamoceného Krause, ale ten gólmanovu svíci nedokázal zpracovat a míč mu odskočil od kopaček. Ještě větší kus zoufalství ukázal hradecký útočník ve 38. , kdy mu na půlce nepochopitelně namazal do běhu domácí Penner, Kraus uháněl sám na Drobného, mohl si dovolit i zvídavou otázku " Kam to chceš?", jenže pak poslal míč dobrých pět metrů vedle tyče.

Krausovy příležitosti od sebe dělila půlhodina, do které se vešly i jihočeské šance. S pokusem Váchy, jehož do vápna uvolnila krásná Jandova patička, si poradil Novotný, Pěničkova křížná rána šla mimo a Váchův lob sice přeletěl vyběhnuvšího Novotného, ale zvysoka zamával i břevnu. Přesto se domácí do přestávky dočkali. Ve 43. vysušilo sluníčko na jaře poněkud promáčený střelecký prach kanonýra Jandy, který po rohu otevřel skóre - 1:0.

Ani druhá půle nenabídla nic úchvatného, přesto měl Vácha na noze dvě gólové pojistky. Nejprve tváří v tvář nevyzrál na Novotného a pot= nestihl v tísni usměrnit Kopeckého přihrávku. V závěru domácí vyklidili pole a Hradec toho využil, po Črného přiťuknutí přesně pálil Lesák - 1:1. Jenže předzápasové spekulace, že si v rámci dlouholetých dobrých vztahů kluby body podělí, nevoněly Pěničkovi. Tři minuty po vyrovnání se ocitl sám před Novotným, nastřelil ho, ovšem míč se snášel znovu ke kapitánovi domácích, a ten ho hlavou poslal obloučkem do sítě - 2:1.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č.Budějovice): "Hráli jsme nervózně a vyrovnávací gól byl jako kudla do zad. Smekám před hráči, jak dokázali zvednout hlavu, našli v sobě sílu a kapitán Pěnička vyburcoval mužstvo k výhře."

Milan Petřík (Hradec): "Po vyrovnání jsme v touze otočit skóre a zvítězit hráli vabank a inkasovali podruhé. Myšlenka na záchranu už je jen teoretická, ale budeme bojovat až do konce."