Zápas SK Dynamo - Příbram

Fotbalisté Českých Budějovic zkompletovali semifinálovou čtveřici Poháru Českomoravského fotbalového svazu. Ve středeční čtvrtfinálové dohrávce porazili celek Příbrami 3:1 a mohou se zajímat o páteční los. Svěřenci trenéra Pavla Tobiáše byli v utkání aktivnější a předvedli i více nebezpečných akcí. Do semifinále, které se hraje 6. a 7. května za asistence televizních kamer, se dále probojovala mužstva Teplic, Jablonce a Zlína.

Budějovičtí zvítězili zaslouženě, když hosté víc vzdorovali především v prvním poločase. V něm ale zaváhali, slibné akce nedotáhli do konce a po přestávce už tak nebezpeční nebyli. Ve druhé půli domácí dokázali dirigovat tempo hry a podle potřeby vyvinout na soupeřovu branku účinný tlak.

Pavel Tobiáš mohl být po utkání spokojen, i když uznal, že soupeř měl po přestávce nad jeho svěřenci převahu. "Hosté měli příležitosti, ale neproměnili je. My jsme naopak byli v koncovce stoprocentní, a to také rozhodlo o postupu," řekl trenér Českých Budějovic.

Podle příbramského kouče Jozefa Chovance ukázaly oba týmy velkou chuť vyhrát a postoupit. "Být v semifinále poháru je velký úspěch. Podařilo se to Budějovicím, protože my jsme navázali na hru v posledních ligových zápasech na hřištích soupeřů. Chyběly nám opět důraz a rozhodnost v trestném území," posteskl si Chovanec.