Zápas SK Dynamo - Příbram

Poslední vítězství domácích barev zažil Střelecký ostrov ve čtvrtém kole, Jihočeši se proto pustili do zdolání Špitovy svatyně od úvodních minut. Počáteční tlak však vyústil pouze v sérii rohových kopů ovšem Vozábal a posléze Vybíral nedokázali přesně najít v pokutovém území hlavy svých spoluhráčů. Výjimkou byla situace ze 24. minuty, kdy na Vybíralův centr naskočil Pejša, ale balon do sítě nedopravil.

Marila vsadila na rychlé protiútoky, o zaměstnanost budějovické obrany se starali Kučera s Jarolímem, ovšem až na střelu Nováka a již zmiňovaného Kučery Drobného neohrozila.

Když hosté přečkali bezúhony bezzubý nápor a začali si v poli získávat převahu, přeskupil kvůli zranění Rychlíka trenér Kotrba rozestavení záložní řady. Otepka se z levé strany přesunul k pravé čáře, Kučera do středu hřiště. Tah mu málem vyšel, když Otepkův rohový kop v 36. poslal Nehoda hlavou těsně mimo. Příležitostí načít gólový účet pohrdl o šest minut později i Vávra. Do konce poločasu mohla skórovat obě mužstva. Gólman Drobný se však vytáhl při Nehodově šanci, na druhé straně Janda z ideální parkety vytěžil jen další roh.

Pokud nabídla první půle alespoň pár pohledných momentů, v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky jimi oba týmy pořádně šetřily. Příbram již nebyla směrem dopředu tolik aktivní, snahu domácích však hatily nepřesné kombinace, v lepším případě neschopnost zakončit. Domácí zoufalost demonstroval například v 77. Vozábal nebo v 80. Vácha, jenž promáchl volej.

S přibývajícími minutami nervozita hráčů v černobílých dresech stoupala, neboť si byli vědomi, že další domácí ztráta pořádně zkomplikuje situaci. Vytoužené tři body mohl Jihočechům vystřelit střídající Fujdiar, který se uvolnil v pokutovém území, ale střelou po zemi bravurně zlikvidoval Špit. V nastaveném čase ještě Dejmalův tým zahrával dvakrát od rohového praporku, jenže mizernými centry se zbavil příležitosti ke skórování.