Zápas SK Dynamo - Olomouc

Bezstarostný souboj dvou zachráněných spojovala možnost účasti v Intertoto Cupu. Daleko více touhy po mezinárodní konfrontaci projevili hosté z Hané, kteří po vítězství 2:1 zahrají pohár na úkor svého včerejšího soupeře.

Z oboustranného poklidu úvodních minut částečně probraly oba aktéry až hustě se snášející dešťové kapky na zelený pažit Střeleckého ostrova. Jako první zahrozili domácí, ale Jandovo hlavičkové přistrčení napálil P. Pěnička kousek mimo tři tyče. Unaveným dojmem působící Moravany probudil až ve 32. budějovický Leština, jehož malá domů se utopila v kaluži vody a S. Vlček bez milosti trestal - 0:1.

Další nebezpečí vytvořili domácím zadákům Barbořík s Urbánkem a dorážející Mucha, ale géolman Drobný odolal. Blízko k druhému úspěchu měla Olomouc ve 37. , jenže biliár Vlčka s Muchou zakončil Barbořík jen dělovkou mimo. Varování však Jihočeši nevzali vážně a o minutu později jen přihlíželi, jak jejich obranou prochází bez povšimnutí Mucha a kanonýr Vlček nekompromisně zvyšuje na 0:2.

Budějovičtí působili v ofenzívě hodně bezzubě, navíc v závěru poločasu neproměnil tutovku kapitán Pěnička a neujala se ani střela Pejši.

Po přestávce černobílí trochu ožili, Penner však pozorného Bureše dvakrát nenachytal. Blízko ke snížení měl Polomský, ale jeho hlavičce se v cestě do sítě postavila tyč. Když se po šikovném uvolnění neprosadil v koncovce Janda, poprvé a naposled ve druhé půli zahrozili také hosté. Urbánek utekl po levé straně Pejšovi s Pospíšilem, ale střelci utkání Vlčkovi se hattrick zkompletovat nepodařilo. Trenér Tobiáš poslal na posledních dvacet minut za Horejše bleskurychlého Fujdiara, který se v 83. odvděčil za důvěru dalekonosnou střelou, na kterou Bureš nedosáhl - 1:2.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "V první půli jsme obdrželi dvě rány v podobě zranění Kopeckého a nešťastného prvního gólu. Po změně stran se náš výkon zlepšil, ale dvougólové manko se nám už smazat nepodařilo."

Leoš Kalvoda (Olomouc): "Viděli jsme pohledné utkání s mnoha šancemi na obou stranách. Nám se vydařila první půle, v té druhé nás domácí zatlačili a možná si zasloužili vyrovnat."