Zápas Slavia - SK Dynamo

K zápasu o třetí místo proti pražské Slavii nastoupili fotbalisté Dynama v podobné sestavě jako hráli ve druhém poločase utkání s týmem 1.FC Slovácko. Do první velké šance se dostal již v páté minutě Svoboda, jehož pohotovou střelu z první zastavil tygřím skokem Radek Černý. Do náznaků šancí se dostávali i hráči Slavie, brankář Křížek ale dlouho zasahovat nemusel – Sedláčkův pokus z osmnácti metrů skončil vysoko nad. O pár minut později zahrozili opět Jihočeši, když se po pěkné kombinaci ve středu hřiště dostal po Matouškově přihrávce ke střele Adam, technickou střelou těsně nad zemí trefil ale Ivana Dvořáka.

Ve 22. minutě zůstal dlouho na hrací ploše ležet exbudějovický Latka, který musel po střetu ve středu hřiště v 25. minutě střídat. Na jeho místo nastoupil Piták a hra Slavie dostala hned myšlenku. Do konce poločasu byli ale aktivnější fotbalisté z jihu Čech, ve 32. minutě vyslal tvrdou střelu z 35 metrů Homoláč – Černý mohl být ale v klidu, protože míč letěl přesně doprostřed branky. O minutu později propásl obrovskou šanci Svoboda, postupoval sám na branku a pokusil se podstřelit brankáře Slavie. Ten dokázal jeho pokus vyrazit přímo k volnému Matouškovi, který ještě hledal na velkém vápně Grznára, který ale z první vysoko přestřelil.

Do druhého poločasu nastoupila opět v dresu Dynama téměř jiná jedenáctka a hned od úvodu musela dotahovat nepříjemný výsledek, ve 37. minutě totiž Adauto přetlačil Pennera, přihrál zpět na Pitáka a ten bez problémů překonal gólmana Filipka. Ve 43. minutě zahrozili také Jihočeši – po kombinaci Kulič-Němec dostal na velké vápno přihrávku Plocek, jeho slabý pokus ale našel připraveného brankáře Slavie. O dvě minuty později hlavičkoval po trestném kopu Vozábala vysoko nad branku Horejš a o pár okamžiků později vedli slávisté už 2:0 – Karel Piták se dobře uvolnil před brankou Filipka a tomu nezbylo nic jiného, než zastavit záložníka sešívaných faulem. K penaltě se postavil Sedláček a v pohodě zavěsil. Ve 49. minutě byl z ničeho nic sám před Černým Myšák, nic ale nevymyslel…

Patnáct minut před koncem poprvé výrazně zaúřadoval Martin Vozábal, obešel dva protihráče a tvrdou střelou z hranice velkého vápna nedal Černému šanci – 2:1. O tři minuty později uviděl žlutou kartu Patrik Gedeon, který nevybíravým způsobem zastavil kapitána Jihočechů (byla to první žlutá karta celého turnaje). V 61. minutě byl těsně před vápnem faulován Plocek a k zahrávání přímého kopu se postavil opět Vozábal – jeho parádní střela skončila na tyči a odrazila se k volnému Kuličovi, který už neměl problém dorazit míč do odkryté branky. V následujících minutách se už žádné z mužstev nedostalo do vyloženější šance, a tak přišly na řadu opět pokutové kopy, začínali fotbalisté Slavie:

Piták, 1:0 - střela po zemi k pravé tyči – brankář skočil na druhou stranu
Chlebek, 1:0 - střela minula pravou tyč
Gedeon, 1:0 - střela mírně vpravo – brankář vyrazil
Kulič, 1:1 – střela po zemi k pravé tyči – brankář skočil na druhou stranu
Sedláček, 2:1 – střela po zemi vlevo – brankář skočil na druhou stranu
Myšák, 2:2 – střela vlevo nahoru – brankář zůstal stát
Adauto, 3:2 – střela doprostřed nahoru - brankář skočil vpravo
Němec, 3:3 - střela doprostřed nahoru - brankář skočil vlevo
Hrdlička, 3:3 – střela mírně vlevo – brankář vyrazil
Vozábal, 3:4 – střela vlevo nahoru – brankář zůstal stát