Juniorka se konečně dočkala druhé výhry v sezoně, když doma s řadou pendlů porazila favorizovaný Jablonec 3:2. Jihočeši dvakrát prohrávali, ale vždy dokázali stav srovnat a v 67. minutě Fundou stav zvrátit. O další branky Dynama se postaral Schertler a Štemberk si dal vlastní gól.

V sestavě Dynama se objevilo hned šest pendlů, ale ani Fryšták, Dvořák, Hanzlík, Koreš, Funda a Škoda k úspěchu nepomohli. Šanci jít do vedení však Jihočeši měli. V 10. minutě Škoda poslal z levé strany míč do vápna a střelu Koreše zblízka vyrazil brankář Krásný, následná Korešova hlavička šla do tyče. Hosté z Jablonce byli daleko efektivnější. V 16. minutě dal Funda krátkou mladou domů Fryštákovi, u míče byl dřív Miroslav Štemberk a poslal ho do sítě. Severočeši často stříleli a Fryšták musel být pořád ve střehu, pohotově musel zasáhnout i proti nepovedenému odkopu Křiváčka. Dynamo se vyrovnání dočkalo krátce před přestávkou. Nejprve Škodovu střelu vykopl Krásný, o dvě minuty později ale Dvořák vyslal do vápna přízemní centr a kapitán Miroslav Štemberk ho při odkopu poslal přímo do šibenice vlastní branky.

Po pauze měl další šanci Koreš, ale znovu zakončil slabě. Jablonečtí byli efektivnější a Jakub Kuhn po pár vteřinách na hřišti dorazil střelu Štemberka do sítě. Uběhly však jen tři minuty a i domácímu kouči Lerchovi se vyplatilo střídání. Na roh Fundy si naskočil po čtyřech minutách na hřišti Martin Schertler a znovu srovnal stav. Rozhodnutí přišlo v 67. minutě, kdy Škoda vybojoval na pravé straně míč, předložil ho ve vápně Korešovi, ten ho ještě posunul na volného Jiřího Fundu, jenž nekompromisně strhl poprvé vedení na stranu černobílých. Záhy mohl Škoda přidat čtvrtý zásah, ale sám před Krásným zklamal. V závěru přišel velký tlak Baumitu, domácí sotva odkopávali. Největší šanci hostí spálil Kuhn, další závary vyřešil Fryšták. Jihočeši tak po devíti zápasech vyhráli, když v kvalitním zápase porazili Jablonec 3:2.


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Pro diváky to bylo hezké utkání, ale já jsem byl kousek od infarktu. Musím před klukama smeknout, že dvakrát za nepříznivého stavu nesklopili hlavu a dokázali výsledek otočit. Hrozně nám pomohli kluci z áčka, kteří převyšují kvality Juniorské ligy a musím jim poděkovat za dobrý přístup k zápasu. Jablonec potvrdil svojí kvalitu a jsme moc rádi, že jsme konečně vyhráli a klukům se bude i lépe trénovat. Snad na výhru navážeme v dalších kolech."