Přestože se po dobu zápasu jevili budějovičtí dorostenci aktivněji, se Zlínem vybojovali pouze bod. O oba vstřelené góly se postaral Filip Vaněk. Za poslední tři zápasy ale získali celkem 7 bodů!

Přestože Budějovice vstupovaly do zápasu s výhodou 16. místa v tabulce oproti 20. Zlínu, uhrály pouze remízu.

Začátek patřil domácímu týmu, který hrál aktivněji a hosté si jen těžko dokázali udržet míč. Brzy se ale ale výkony obou celků vyrovnaly. Jako první dalo gól Dynamo, kdy se po asistenci Lukáše Bálka trefil do brány Zlínu Filip Vaněk. Soupeř začal vyvíjet tlak a byť se u míče více drželi hosté, Zlín srovnal na 1:1. I po obdrženém gólu mělo Dynamo míč více na svých kopačkách a do konce prvního poločasu už žádný další gól nepadl.

Do druhého poločasu naskočili aktivněji hosté. Byli čilí, přihrávky byly přesné a do osobních soubojů šli s velkým nasazením. Soupeř zase spoléhal na rychlé protiútoky a nakopávané míče, se kterými si ale Dynamo dokázalo poradit. Hosté na jejich tlak odpovídali trpělivou kombinační hrou. Ta se jim vyplatila ve 50. minutě, kdy po centru Řezáče, uklidil míč do brány domácích v tomto zápase již podruhé Filip Vaněk . Zlínu se ale jednobrankové vedení hostů nelíbilo a zareagovalo na něj dalším gólem, který obrana nedokázala včas podchytit. Stav zápasu byl tedy 2:2 a do konce již zůstal neměnný. Soupeř se snažil prosadit znovu, ale brankář Dynama jeho střelu skvěle zneškodnil. Na posledních 30 minut přišel hru oživit Kryštof Kadlec . S jeho příchodem Dynamo ještě více tlačilo na domácí Zlín. Zanedlouho po svém vstupu na hřiště byl Kadlec ve vápně faulovaný, ale sporná penalta rozhodčím odpískaná nebyla. A přestože mělo Dynamo ještě pár vhodných příležitostí ke skórování, ani jim se už nepodařilo vstřelit branku. Konečný stav je tedy 2:2.

Po dvou výhrách z minulých kol si tak starší dorostenci připsali alespoň jeden bod ze hřiště Zlínu a do středy mají čas připravit se na další venkovní utkání- tentokrát proti Opavě, která je v tabulce o pár příček za nimi.

Zdroj fotek: fcfastavzlin.cz

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér): "Je to pro nás bod z venku a jsme rádi, že jsme potvrdili dobrou formu z posledních zápasů. V zápase jsme dvakrát vedli, ale domácí dokázali dvakrát vyrovnat. Za stavu 2:2 nás podržel brankář, když domácí měli obrovskou šanci. My pak v závěrečné dvacetiminutovce měli velký tlak, vytvořili jsme si dvě velké příležitosti, ale gól jsme také nedali. V zápase byla také jedná sporná situace, kdy se v náš prospěch mohla odpískat penalta. To se ale nestalo, přestože jsme v zápase dvakrát vedli, bod za remízu 2:2 bereme."