Velice dobré utkání s úspěšným koncem odehrálo Dynamo s Duklou. Po zásluze si připisuje první jarní tři body, kdy jediný gól zápasu vstřelil Jiří Funda. Příští utkání odehraje Dynamo na Bazalech příští neděli v 17. hodin.

Do sobotního zápasu překvapivě nenaskočil hostující špílmachr Patrik Gedeon, v dresu domácích po delší odmlce v základu nastoupil Richard Kalod. Kvůli karetnímu trestu naopak nemohla nastoupit hned trojice hráčů Dynama – Lengyel, Machovec, Varadi. Úvod utkání byl z obou stran velice opatrný, na vážnější příležitost si diváci museli počkat. První ohrožení soupeřovi branky měli v desáté minutě fotbalisté Dynama. Do pokutového území se dral Kalod, jeho přihrávku ztečoval obránce Dukly na roh. Z následného rohového kopu Jiřího Fundy orazítkoval střelou z vápna kapitán Kladrubský břevno.

O první branku zápasu se zaslouženě postarali domácí borci. Jakub Pešek potáhl balon po pravé straně, nacentroval do pokutového území a tam se nejlépe zorientoval Jiří Funda , který nadvakrát překonal Filipa Radu – 1:0. První inkasovaná branka Duklu donutila k ofenzivnější hře a také k většímu tlaku na soupeře. Sympatickou samostatnou akcí se prezentoval mladičký Karavajev, jeho střela těsně minula pravý růžek Křížkovy branky. Jinak působili Pražané velice ospalým dojmem, jejich chuť do hry byla mizivá. První vážnější ohrožení branky ze strany Pražanů přišlo až v 35. minutě. Po centru Karavajeva se hlavičkou na břevno prezentoval zatím osmigólový střelec v letošním ročníku Jean David Beauguel. Druhou branku černobílých mohl přidat hlavičkující Podstavek, Filip Rada byl připraven na svém místě.

Do druhé půle nastoupil Michal Škoda, který nečekaně vystřídal střelce první branky Jiřího Fundu. Aktivní hra svěřenců Františka Cipra pokračovala. V 55. minutě měli Jihočeši velké štěstí. Centr Daniela Tetoura ztečoval Matej Podstavek na břevno domácí branky, následnou střelu vyrazila domácí opora v brance na roh. Nepovedený rohový kop Dukly využili českobudějovičtí k podniknutí rychlého protiútoku, který zakončil Benát střelou doprostřed. Další příležitost si hosté z hlavního města vytvořili třicet minut před koncem utkání. Kapitán Marek Hanousek nastřelil jenom správně připraveného Křížka.

Zřejmě největší šanci druhé půle měl střídající Jan Blažek. Zcela osamocený na velkém vápně se pokoušel obstřelit Zdeňka Křížka, ten ovšem vytáhl parádní zákrok a podržel svůj tým. Do konce zápasu si už hosté nevypracovali žádnou vážnější příležitost, a tak si Dynamo zaslouženě připsalo první jarní tři body.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

František Cipro (trenér Dynama): „Odehráli jsme první zápas s nulou a poprvé na jaře jsme vyhráli. Trošku ironií je, že jsme porazili nejlepší tým, který tu na jaře hrál. Dukla je hodně fotbalový tým, to se potvrdilo. Měli jsme i štěstí, ale mohli jsme přidat i další branky. Někteří hráči podali nadstandardní výkony, vyzdvihl bych Kaloda a Podstavka. Stačilo uhrát nějaké body v předchozích zápasech a mohli jsme ještě bojovat. Takhle to pořád nevypadá dobře."

Luboš Kozel (trenér Dukly): „Jsem zklamaný, chtěli jsme tady uspět a přiživit šanci na evropské poháry. Věděli jsme, že nás tady nečeká nic těžkého. Soupeř už neměl moc, co ztratit, protože šanci na záchranu už má minimální. Sice jsme hráli na míči, ale nebyli jsme nebezpeční. Domácí se dostali lacino do vedení, což nám moc nepřidalo. Pak měl Beauguel dobrou hlavičku, ale nehráli jsme dobře. Zlepšili jsme se až po příchodu střídajících hráčů, dostali se do tlaku, ale chyběla nám větší kvalita. Dynamu gratuluji k první jarní výhře, za bojovnost si ji zasloužilo."