Jejich série je neuvěřitelná. A s každým dalším zápasem číslo opět narůstá. To konečné se zatím rovná 18. Tedy 18 zápasů bez prohry- 13 výher a 5 remíz. Jednu z remíz si odvezli starší dorostenci i naposledy z Bohemians 1905, kde do sbírky vybojovali alespoň bod. Gól vstřelil v 43. minutě Petr Pasecký.

Přestože se Dynamo v dnešním zápase mohlo zdát jako silnější soupeř, na hřišti Bohemians 1905 to nakonec výsledkově nepotvrdilo. Do zápasu naskočily oba týmy aktivně, Budějovice se snažily vytvořit si ideální začátek v podobě vstřelení rychlé branky, která by jim potom pomohla ke klidnější hře. Do první šance se v 5. minutě dostal Bálek, ten ale střílel nad bránu. Herní podmínky nebyly úplně ideální, hrací plocha byla a nezvykle malá a chvíli trvalo, než si na to hráči zvykli. Kombinace na takto malé ploše tak byly ztížené a budějovičtí dorostenci zbytečně ztráceli míče. V 31. se mohl trefit Daniel Frnoch, jeho střelu ale bez problémů chytil brankář. Gól se povedl až ve 43. minutě Petru Paseckému po asistenci Kadlece.

Bohemians Praha se ale z prohrou rozhodně smířit nechtěla a hned ve 48. minutě srovnala na 1:1. Tempo hry zůstalo i ve druhém poločase rychlé u obou celků. Jak domácí Bohemians tak i hostující Dynamo byly nabuzeni vstřelit druhou branku, která by jim výrazně pomohla v cestě za třemi body. I přes tento fakt, druhý poločas nebyl na gólové příležitosti tolik bohatý jako poločas první. Dynamo dvakrát za sebou střílelo na domácího brankáře, ten jeho střely ale pochytal. A tak konečný hvizd píšťalky ukončil utkání za stavu 1:1.

Starší dorost nastoupil do utkání proti Bohemians Praha 1905 bez některých stálých členů základní sestavy. Přesto zvládli hráči podat výborný výkon, který si trenér Petr Skála pochvaloval: "Já jsem hlavně spokojený s výkonem kluků. Protože tady to bylo limitované kvalitou hřiště a jeho malými rozměry, hra tím pádem byla hodně soubojová. Ale kluci odvedli výborný výkon a bojovali. Na lavičku jsme si museli vzít i mladší kluky, protože nejsme v jednoduché situaci. Někteří hráči jsou totiž zranění, jako třeba Filip Vaněk a natrénováno za minulý týden nemá ani Kryštof Kadlec."

Po zranění kapitána Davida Tomáška v zápasu proti Mladé Boleslavi převzal kapitánskou pásku Tomáš Janoch."Hráli jsme dobře. V první půli jsme měli několik vyložených šancí, které jsme bohužel neproměnili. Do půl hodiny to mohlo být tak 3:0, ale v poločase jsme vedli jen 1:0. Herně jsme ale hráli pěkně a snažili jsme se kombinovat i přes špatný terén. Gól jsme dostali z jejich ojedinělé šance, ale potom už jsme soupeře do ničeho nepustili."

Velkou pozornost si zaslouží výborná série starších dorostenců Dynama, pro které je dnešní remíza 18. zápasem v řadě bez prohry. Tak dlouhou úspěšnou šňůru žádný z týmů Dynama nepamatuje. Z těchto osmnácti zápasů je 13 výher, což je už pořádné číslo! Hráči drží při sobě a vykazují obrovskou vůli i vytrvalost. "Je to skvělá série, ale musíme být pokorní a jít dál. Prošli jsme si také horšími časy. Ale teď už chodíme do zápasů s čistou hlavou a s vědomím, že chceme vyhrát. Každopádně celé je to o práci." Říká náhradní kapitán U19, Tomáš Janoch.

Hráči si neodpočinou ani po tomto utkání s Bohemians, příští týden ve středu je od 14:00 čeká souboj s Opavou a v sobotu se na Složišti utkají ve 12:00 s Libercem.


Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama):"Získali jsme bod z venku, což je dobré. Na druhou stranu jsme ale po prvním poločase mohli vést 3:0. Pak jsme vypadli ze hry, protože jsme dostali zbytečný gól. Ale já si myslím, že pak už jsme to uhráli dobře. Nemůžeme pořád vyhrávat, ale jsem rád za tu šňůru, která se nám daří."