Papírově se budějovičtí dorostenci jevili silnější, Pardubice je ale svou rychlou a útočnou hrou přehrály. Rozdíl pěti příček mezi 6. Dynamem a 11. Pardubicemi tedy nakonec neznamenal vůbec nic a Budějovice si domů nepřivezly ani bod. Zato Pardubice se těší z pěti vstřelených gólů na domácím hřišti.

Zápas začal pěkně rozehraným rohem Dynama, zakončení bylo ale nepřesné. V 7. minutě se poprvé trefily Pardubice, když využily rychlého protiútoku. Dynamo bylo nabuzeno srovnat, okamžitě se pustilo na stranu domácích, ale chybělo zakončení. V patnácté minutě se naskytla šance Vaňkovi, který zkoušel srovnat z dálky, střele ale chyběla razance. V 18. minutě zvýšily Pardubice na 2:0. I tento gól Budějovicím pomohl k hbitějším přihrávkám a celkově rychlejší hře, ale do vápna domácích se dostat nedokázaly. Pardubičtí hráči předváděli energičtější hru, napadali přihrávky Budějovic a pečlivěji si zpracovávali balóny. Do kabin šli hráči za stavu 2:0.

Druhý poločas začal o něco slibněji, brankář Budějovic zneškodnil dvě střely Pardubic a předváděná hra hostujícího Dynama se zdála být o něco bezpečnější a preciznější. I přesto ale Pardubice zvýšily v 54. minutě na 3:0. Budějovice boj nevzdaly a neustále se pokoušely dostat se před bránu soupeře, slibné situace měl Bálek, míč ale nakonec vždy skončil na kopačkách soupeře. V 72. minutě přidali domácí další gól. Poslední pátý gól přišel ještě o osm minut později. Největší šance pro Dynamo přišla asi až dvě minuty před koncem, kdy Tomek zamířil jen o pár centimetrů nad břevno. Dynamo prohrálo v Pardubicích 5:0.

Rostislav Tomek nastoupil sice jen na druhý poločas, přesto se trenéru Petru Skálovi líbil nejvíce. "Hodně jsme chybovali v jednoduchých přihrávkách, které byly trestány soupeřovým protiútokem. Také jsme zbytečně moc kombinovali. Navíc jejich hrotový útočník dokázal podržet balóny a rozdat je. Pardubice měly také více pohybu a přesnější přihrávky."

Další zápas odehraje starší dorost na Složišti v sobotu 23.5. od 11.

Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama):"Byl to náš nejhorší výkon, ale co víc- jsou pro mě obrovským zklamáním zkušení hráči. Čekal bych od nich mnohem víc!"