Dohrávka 25. Fotbalové národní ligy Dynamu vůbec nesedla. Jihočeský celek doma podlehl rozjeté Vlašimi, která si připsala pátou výhru v řadě. Po bezbrankové první půli začaly góly padat od 48. minuty, kdy se jako první trefil Vojtěch Hadaščok. Už o víkendu hraje Dynamo další utkání, v neděli ho čeká zápas na Žižkově.

Jihočeši nastoupili do dohrávky 25. kola ve stejném složení jako v posledním utkání s Táborskem. Už na lavičku náhradníku usedl uzdravený Pavel Novák, šanci dostal také dorostenec Marek Kalousek. Vlašim přivezla na jih Čech malinko překvapivou sestavu. Do branky se postavil Lé Giang, ani na lavičce nebyl obránce Tusjak. O první šanci zápasu se pokusil kapitán domácích Petr Benát, jenže kolmicí nenašel Romana Wermkeho. Už do zakončení se na druhé straně dostal útočník se zkušenostmi z nejvyšší soutěže Vojtěch Hadaščok, ale lehce zpanikařil a zamířil hodně nepřesně.

Z celku domácích se o střelu pokusil defenzivní záložník Jiří Kladrubský. Lé Giang zasahovat nemusel, pokus šel přibližně o metr nad. První velkou šanci zápasu měli Vlašimští v 36. minutě. Do vápna vtrhl Pavel Vyhnal a hezkým obloučkem našel rozběhnutého Filipa Haška, který skákavý míč napálil nad. V závěru poločasu ještě inkasoval žlutou kartu za faul na polovině hřiště levý obránce Jiří Funda.

Úvod druhé půle patřil Středočechům. Nejprve protrhl bezbrankový stav Vojtěch Hadaščok využil centru z pravé strany a milimetrově přesnou hlavičkou k tyči dostal svůj celek do vedení – 0:1. Za čtyři minuty na něho navázal Pavel Vyhnal. Vojtěch Hadaščok dobře zatáhl míč, poslal ho přes vápno přesně na kolegu z útoku, který se nemýlil – 0:2. Jihočechům se nedařilo přejít přes dobře připravenou vlašimskou obranu, která soupeře nepouštěla k žádným větším šancím.

Domácí celek nehrál dobře a Vlašim i dál trestala chyby v obraně. Střídající Jiří Jeslínek našel šikovným pasem rozběhnutého Rudolfa Reitera, který přesnou střelou pokořil Křížka potřetí v utkání – 0:3. Potupu domácích dokonala druhá branka Pavla Vyhnala. Vlašimský útočník se trefil hlavou po přímém kopu a ještě více podtrhl budějovický zmar – 0:4. Předposlední domácí utkání tak Dynamu vůbec nesedlo a prohrálo o čtyři branky.


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): „Soupeř vyhrál zcela zaslouženě, byl lepší ve všech směrech. Z výkonu je mi smutno. Celou sezonu jsme na něčem pracovali, teď jsme to shodili několika špatnými výsledky i výkony. Naše zápasy jsou jako den a noc. Sice nám chybí několik hráčů, ale na to se nechceme vymlouvat. Hráči, kteří nedostávali tolik příležitostí, tak by měli mít motivaci, ale i jejich výkony byly alibistické.“

Petr Havlíček (trenér Vlašimi): „Mám velkou radost z výsledku i ze hry hlavně ve druhém poločase. V první půli jsme byli málo variabilní v útočné fázi, to jsme po pauze zlepšili. Dali jsme dva rychlé góly a po tom třetím už jsme hru vysloveně kontrolovali. Měl jsem pocit, že jsme na tom kondičně o trochu lépe než domácí. Chtěli jsme držet míč a domácí ve velkém vedru trošku utahat. To se nám celkem podařilo. Podobnou hru Dynama jsme očekávali, směrem dopředu hrají jednoduchý fotbal. Podařilo se nám ale jejich akce ubránit a v útoku jsme byli ve druhé půli produktivní.“