Juniorka českobudějovického Dynama nadále čeká na první jarní bodový zisk. Po domácí porážce s Libercem padli Jihočeši o dvě branky i na západě Čech, kde prohráli s místní Viktorií 1:3. Jedinou branku Dynama vstřelil v sedmdesáté minutě stoper Lukáš Havel.

Prvních dvacet minut zápasu bylo vyrovnaných. Hrálo se převážně ve středu hřiště s minimem šancí. Víc u míče byli plzeňští mladíci, kteří také poprvé prozkoušeli pozornost Hajduška. Ránu Bohumila Havla ale dokázal budějovický gólman vyrazit na roh. Záhy měla Viktorie další šanci, po Rychnovského náběhu do vápna a následném centru ale jeho spoluhráči na míč před brankou o krok nedosáhli.

Dynamo hrozilo převážně po rohových kopech. Po jednom z nich spálil ve 36. minutě velkou šanci kapitán Frnoch, který hlavičkoval jen těsně vedle plzeňské branky. A mohl toho litovat dvojnásob, protože o tři minuty později rozehrávali rohový kop i domácí a po Rychnovského centru poslal Plzeň do vedení přesný Jiří Sedláček.

Úvod druhé půle patřil domácím, kteří si vytvořili územní převahu, avšak bez větších šancí. Tu největší měl asi Vacovský, který po centru aktivního Rychnovského pálil jen do dobře postaveného obránce Dynama. Když se Jihočeši po delší době osmělili, útočná akce jim příliš nevyšla, a tak se domácí dostali do přečíslení čtyři na jednoho, které ale Rychnovský pokazil finální přihrávkou. A tak udeřilo na druhé straně. Po dalším rohu Bálka vyšplhal nejvýše Lukáš Havel a přesnou hlavičkou srovnal.

Vyrovnaný stav však vydržel jen čtyři minuty. To byl totiž ve vápně faulovaný Sedláček a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Michal Hlavatý. Zaskočení Jihočeši o další tři minuty inkasovali potřetí. Muž zápasu Sedláček našel volného Bohumila Havla, který určil konečný výsledek 3:1. Nic na tom nezměnil už ani dramatický závěr zápasu, kdy pálil z trestného kopu Bálek a po rohu opět hrozil Frnoch. Za otevřenou obranou juniorky Dynama navíc hasil požár Hajdušek, když zblízka vychytal Kadara. Juniorka tak prohrála v Plzni 1:3.


Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama): "Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale v průběhu získali domácí navrch a vše korunovali brankou v 38. minutě po standartní situaci (rohovém kopu). Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a podařilo se nám vyrovnat po standartní situaci Lukášem Havlem. Ale pak jsme zbytečně faulovali ve vápně a z penalty šli domácí do vedení a následně přidali při naší snaze o vyrovnání z rychlého protiútoku třetí branku. Byla to škoda, protože se dala uhrát alespoň remíza."