Podzim z pohledu Dynama měl slabé i silné stránky. My jsme vybrali nejlepší a nejhorší tři zápasy. Nejpovedenější bylo domácí utkání s Mladou Boleslaví, naopak nejhorší s Příbramí.

Nejlepší zápasy Dynama na podzim sezony 2014/15:

1. Dynamo – Mladá Boleslav 2:1 (1:1) – 5. kolo

Branky: 9. Machovec, 71. Benát – 4. Mehanovič. Sestava Dynama: Křížek – Klesa, Lengyel, Podstavek, Machovec – Vošahlík, Benát (C), Volešák, Koreš (26. Novák), Hora (87. Funda) – Linhart (71. Škoda). ČK: 21. Podstavek.

Jihočeši hráli více než tři čtvrtě zápasu v deseti. Přesto dokázali přetlačit a porazit silného soupeře z města automobilů. Vítěznou brankou se blýskl Petr Benát. Naběhl si na centr Jaroslava Machovce a nekompromisně překonal hostujícího brankáře. „Doufal jsem, že to ke mně propadne. Byl jsem připraven to dávat na zadní tyč.“ Dynamo předvedlo výborný výkon, proto jsme tento zápas ocenili jako nejpovedenější.

2. Hradec Králové – Dynamo 2:3 (0:2) – 13. kolo

Branky: 63. A. Čermák, 73. Dvořák - 21. a 64. Michal Škoda, 30. Hora. Sestava Dynama: Křížek – Hanzlík, Podstavek, Lengyel, Novák – Hora (90. Linhart), Benát (79. Brunclík), Kladrubský, Herzán (86. Kalod), Klesa – Škoda.

Záchranářský a zároveň nesmírně důležitý duel podzimu zvládlo Dynamo na jedničku. Českobudějovičtí vyhráli venku po dlouhých 14 ligových zápasech a opět to bylo v Hradci Králové. Úspěšný obnovený debut v černobílém dresu prožil Jiří Kladrubský. „Před Jirkou smekám. Není vůbec jednoduché vstoupit do takového těžkého zápasu po tak dlouhé pauze. Obrovsky nám pomohl,“ ohodnotil trenér Luboš Urban výkon navrátilce.

3. Jablonec – Dynamo 0:0 (0:0) – 8. kolo

Sestava Dynama: Křížek – Klesa, Novák, Lengyel, Machovec – Vošahlík, Benát (85. Hanzlík), Volešák (79. Brunclík), Herzán (C), Hora – Linhart (65. Kalod). ČK: 15. Vošahlík

Jan Vošahlík se musel kvůli dvěma žlutým kartám už v 15. minutě pakovat ze hřiště. Oba zákroky byly na hraně žluté karty, sudí Ardeleánu byl ale nekompromisní. Dynamo ani tentokrát nesbalilo zbraně a celý zápas dokázalo udržet bezbrankový stav. Hrdinové zápasu byli Roman Lengyel a Zdeněk Křížek. „Je pravda, že několikrát jsme měli i velké štěstí a častokrát musel zasahovat i skvělý Kříža. To ale k takovým zápasům patří,“ zhodnotil utkání stoper Dynama Lengyel.


Nejhorší zápasy Dynama na podzim sezony 2014/15:

1. Dynamo – Příbram 0:3 (0:1) – 9. kolo

Branky: 26. Hnaníček, 58. Sus, 68. Řezníček. Sestava Dynama: Křížek - Klesa, P. Novák, Lengyel, Machovec - Koreš (54. Hanzlík), Benát, Herzán, Hora - Linhart (62. Funda), Kalod.

Nejméně povedený zápas odehráli fotbalisté Dynama doma s rivalem z Příbrami. Středočeský celek si odvezl všechny tři body za výhru 3:0. Jihočechům chyběl vykartovaný Vošahlík a kvůli dohodě klubů Volešák. Pro domácí to byla citelná ztráta, která byla na hřišti znát. „Výsledek je pro nás obrovské zklamání, byl to náš nejhorší výkon v sezoně,“řekl po prohře trenér Luboš Urban.

2. Bohemians – Dynamo 3:0 (0:0) – 10. kolo

Branky: 61. Mosquera, 66. Jindřišek (pen.), 73. Rada. Sestava Dynama: Křížek – Novák, Lengyel, Kalod, Machovec (57. Hanzlík) – Vošahlík (47. Klesa), Herzán (C), Volešák, Brunclík, Hora (83. Linhart) – Škoda.

Hned následující kolo čekal Dynamo další záchranářský duel. Budějovičtí drželi po půli bezbrankový stav, ve druhém poločasu ale obdrželi tři branky a bylo rozhodnuto. Na porážce se podepsala špatná psychika z předcházejícího duelu a také velké množství faulů. „Za stavu 1:0 jsme se snažili hru trochu více otevřít, abychom s výsledkem něco udělali. Pak ale přišla penalta, druhý gól a potom se už hraje špatně," popsal Richard Kalod, který nastoupil netradičně na stoperu.

3. Teplice - Dynamo 4:0 (2:0) – 2. kolo

Branky: 24. Salami, 45+1. Salami, 63. Mahmutovič (pen.), 88. Jablonský Sestava Dynama: Křížek – Klesa, Novák, Lengyel, Machovec (42. Hanzlík) – Hora, Benát (C), Brunclík, Volešák (79. Herzán), Koreš (67. Škoda) - Vošahlík.

Odložený zápas kvůli umrtí Františka Hrdličky se borcům Dynama hrubě nepovedl. Přestože se Jihočeši do šancí dostávali, nedokázali žádnou využít a Teplice tvrdě trestaly. „Byl to pro nás dost krutý výsledek, ale asi byl zasloužený. My jsme měli dost šancí, ale neproměnili jsme je. Domácí byli naopak efektivnější a šance proměnili,“ shrnul nešťastný zápas kapitán Petr Benát.