Na jih Moravy odjížděli fotbalisté Dynama s jediným cílem – napravit zaváhání z úvodního zápasu proti Varnsdorfu. A i když to v první půli vypadalo, že znovu vyjdou bodově naprázdno, vlétli Jihočeši do druhého dějství mnohem aktivněji než soupeř. A jejich snaha se rozhodně vyplatila, dělbu bodů pro svůj tým zařídil gólem Petr Benát, podle něhož je tým schopný hrát vyrovnanou partii s každým soupeřem.

Jak jste viděl dnešní zápas? Byla remíza zasloužená nebo jste mohli pomýšlet i na víc?

Myslím, že jsme do toho zápasu vstoupili dobře. Prvních třicet minut jsme byli aktivní a měli jsme i šance. Potom jsme možná kvůli zbytečným standardním situacím dostali soupeře trochu na koně. Je vidět, že znojemští mají standardky natrénované a dost z nich hrozili. Potom padl takový gól z ničeho, ale my jsme si v poločase řekli, že máme na to, abychom tady něco uhráli. Myslím, že do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a měli jsme další šance. Bod je určitě zasloužený.

Vstup do druhého poločasu byl impozantní, měli jste i velký tlak. Motivoval vás trenér v kabině nějak speciálně?

Trenér nás ani nemusel motivovat. My sami jsme po minulém domácím zápase věděli, že to nebylo ono. Ta motivace dokázat, že máme tým na to, abychom hráli s těmi nejlepšími, je obrovská. Takže když budeme pokračovat v takových výkonech a vyvarujeme se selhání a propadáků jako jsme předvedli doma s Varnsdorfem, tak si myslím, že můžeme být každému soupeři vyrovnaní.

Body se dělily i díky vašemu gólu. Jak jste viděl spolupráci s Romanem Wermkem, po jehož akci jste se prosadil?

Já myslím, že to byla taková pasáž, kdy jsme měli více ze hry. Měli jsme několik šancí, Táborský trefil tyčku. Myslím, že od Kladryho to bylo skvělé otočení hry na Romana Wermkeho, který se jedním dotykem uvolnil a sklepnul do vápna, kam jsem si nabíhal a už jsem se jenom soustředil, abych to tam dal.

K výkonu rozhodčího se příliš vyjadřovat nemůžeme, ale i televizní záběry prokázaly, že soupeř ve vápně zahrál rukou. Jak jste tu situaci viděl vy?

Mně to přijde neuvěřitelné. Chápu, že rozhodčí to mají těžké, možná stál ve špatném úhlu a pomezní to také neviděl. Ale podle mě to byla jednoznačná ruka. Zkrat toho domácího hráče, který nejenže hrál rukou, ale rukou zahrál úmyslně. Je neuvěřitelné, že to nebylo odpískané. Ale bavil jsem se o tom pak s rozhodčím asi deset minut a on mě uklidňoval, že to fakt neviděl a já mu věřím.

Bod z venku je cenný a navíc může být i pozvánkou pro fanoušky na další domácí zápas.

Určitě. My bychom samozřejmě byli rádi, kdybychom tenhle zápas vyhráli, a kdybychom v první půli proměnili nějakou šanci, tak jsme o tom mohli pomýšlet. Ale myslím, že ani tolik nejde o výsledek, ale hlavně náš výkon je i příslibem do dalších bojů. Přesvědčili jsme se, že dokážeme odehrát dobrý zápas.