Odehráli úplně jiný zápas než před týdnem. Fotbalisté Dynama nechali ve Znojmě zapomenout na předchozí utkání s Varnsdorfem. „Z naší strany byl ve hře obrovský rozdíl v pohybu a agresivitě. Kluky musím pochválit za dobrý výkon,“ řekl trenér David Horejš po remíze 1:1.

Vstup do jarní části se jim nevydařil. Českobudějovické Dynamo jelo do Znojma s tím, že chce na jihu Moravy odčinit domácí porážku s Varnsdorfem. Kromě výsledku trenér David Horejš však očekával od svých svěřenců i jinou předvedenou hru. Zklamání se nedočkal. Tým mohl tentokrát pochválit.

Kouč Dynama viděl obrovský rozdíl v pohybu a agresivitě. „Dobře jsme i kombinovali a dokázali si vytvořit krásné akce. Zkrátka to, co nám chybělo v zápase s Varnsdorfem, tak jsme tentokrát takzvaně měli,“ shrnul David Horejš.

Dynamo zažilo povedený vstup do utkání. Hráči v černobílých dresech dobře kombinovali a směrem dopředu dokázali být nebezpeční. „Vytvořili jsme si i dvě dobré příležitosti. Škoda, že neskončily gólem,“ posteskl si David Horejš. Navíc, když se najednou na druhé straně hřiště prosadil domácí Javůrek. „Posledních patnáct minut jsme ze hry vypadli a domácí nás gólem potrestali,“ pravil trenér Českobudějovických.

Hostující tým tak šel o přestávce do kabin s jednogólovým mankem. Nálada v šatně však byla podle trenéra pozitivní. „Věděli jsme, že jsme si šance dokázali vytvořit a třicet minut jsme byli lepším týmem. Chtěli jsme tak hrát dál aktivně a věřili jsme, že branku vstřelíme,“ řekl David Horejš.

Touha jeho a všech příznivců Dynama se naplnila v 65. minutě, kdy po přihrávce Romana Wermkeho srovnal Petr Benát. „Druhou půli jsme byli lepší a vyrovnali jsme zaslouženě. Při troše štěstí jsme mohli sahat i po vítězství. Znojmo je ale kvalitní tým, jehož sílu respektuji a remíza je zasloužená,“ uvedl David Horejš, podle kterého si jeho svěřenci v utkání vytvořili více střeleckých příležitostí.

V dalším utkání Dynamo příští pátek doma přivítá Sokolov. „My jedeme zápas od zápasu. Nyní musíme zvládnout tento zápas,“ burcuje David Horejš.