Pět zápasů čekali fotbalisté Českých Budějovic na to, až se budou radovat ze skalpu soupeře. Nakonec se dočkali na hřišti Frýdku-Místku, který dokázali porazit 2:0. Nemalou měrou se na zisku tří bodů podílel Jakub Pešek, jenž se přichomýtl i k prvnímu gólu, který si do vlastní branky srazili frýdecko-místečtí sami. „Gól bych ale za vítězství určitě neměnil,“ smál se po utkání jihočeský záložník.

Dynamo se poprvé po pěti zápasech bez výhry radovalo z vítězství. V kabině tedy určitě panuje spokojenost.
Určitě, velká spokojenost a ještě navíc s tím, že máme body z venku. Měli jsme vyhrávat i domácí zápasy. Stejně jako na podzim, kdy jsme skoro všechny zápasy doma vyhráli, takže jsme to chtěli odčinit a teď si zaslouženě odvážíme tři body.

Frýdek ani Dynamo nevstupovali do zápasu v ideálním rozpoložení, přesto to pro vás určitě nebyl jednoduchý zápas.
Byl to těžký soupeř, Frýdek dokázal vyhrát i nad Baníkem, se Sigmou remizovali. Bylo to těžké a myslím si, že rozhodl především první gól, který si dali domácí sami.

Vlastnímu gólu Frýdku předcházela vaše akce, při níž jste utekl domácím obráncům. Jak jste celou situaci viděl?
Viděl jsem, že na mě jde brankář, tak jsem vystřelil a z mého pohledu to šlo vedle a nějak to tam propadlo. Já si myslím, že to byl můj gól (smích). Ale určitě bych ho neměnil za vítězství.

Ať už branku vstřelil kdokoliv, byla určitě nesmírně důležitá.
Byl to důležitý gól. Prostě jsme se chytli, spadlo to z nás a byli jsme celý zápas lepší. A i když domácí měli i pasáže, ve kterých nás zatlačili, tak jsme si zápas pohlídali a celá obrana si zaslouží velkou pochvalu. Zvládli jsme to jako tým a já doufám, že na to navážeme.

Vy jste se nakonec dostal ještě do stejné, téměř totožné situace, jako byla ta, která předcházela prvnímu gólu.
To byla stejná situace od jiného záložníka soupeře. Také jsem to vystihl a šel jsem sám. Beny (Petr Benát, pozn.) mi dělal krásně tandem z levé strany, ale já jsem je chtěl překvapit, šel jsem doprava a narazil. Je to škoda, měl jsem to vyřešit líp.

V nejbližších dnech Dynamo čeká anglický týden se silnými soupeři z čela tabulky. Jak moc náročné budou nadcházející zápasy?
Bude to určitě náročné, ale já si teď odpočinu, protože mám čtvrtou žlutou kartu. Pro mě je to velká škoda, chtěl jsem si to pohlídat. Těšil jsem se na Baník, ale asi nebudu moct hrát, což mě mrzí. Ale myslím si, že když tenhle výkon zopakujeme, tak doma Baník porazíme.

Hned po domácím duelu s Baníkem Ostrava jede Dynamo v neděli do Opavy, což bude neméně náročný a zajímavý zápas.
Opava má velký stadion, přijde tam hodně lidí. Bude to souboj o třetí místo a my se o něj porveme. Doufám, že teď uděláme ještě nějakou výhru, abychom sezonu dotáhli.