Poslední test před pohárem a následně i ligovou soutěží čeká českobudějovické fotbalisty. Horejšovi svěřenci se v sobotu na Složišti utkají s třetiligovým Benešovem, pro který to bude naopak první letní zkouška po pondělním začátku přípravy. Zápas startuje v 11 hodin.

SK Benešov je středočeský klub založený roku 1913, který si ve své více než staleté historii zahrál v jedné sezoně i první ligu. V ročníku 1994/95 ale tým od Konopiště skončil poslední a sestoupil do druhé ligy. Tehdy za Benešov kopali hráči jako současný trenér reprezentace Karel Jarolím, Luboš Kozel či Ivo Knoflíček. Po finančních problémech na konci století klub fungoval jenom v mládežnických soutěžích, poté se vrátil a dlouhé roky figuroval v divizi. Po triumfu v sezoně 2013/14 se Benešov dostal do ČFL, kde odehrál poslední tři sezony. Vždy z toho bylo umístění ve druhé polovině tabulky, naposledy první nesestupové šestnácté místo, když tým trenéra Pavla Šimáčka za sebou nechal jenom Táborsko B a Hořovicko.

Po vybojované záchraně se tak Středočeši začali v pondělí 10. července připravovat na nový třetiligový ročník. V přípravě čeká Benešovské kromě Dynama ještě první kolo MOL Cupu proti lepšímu z dvojice Nová Včelnice – Vykáň, poté dva přípravné duely s Rakovníkem a Kolínem a poté už start ČFL doma proti Čížové. Na startu přípravy se Středočechům hlásil do branky navrátilec Daniel Tetour, jinak klub hodně sází na vlastní odchovance. Výjimkou je několik Ukrajinců či nigerijský forvard Stanley Ibe, který odehrál dvě sezony v první lize v Bohemians Praha a zkoušel to také v Příbrami. Českobudějovičtí fanoušci si mohou pamatovat i Josefa Laštovku, jenž v Dynamu působil během let 2010 – 2011.

Vzájemné zápasy Dynama s Benešovem:
Benešov – Dynamo 2:1 (1:0) – 1. kolo, 7. 8. 1994
Branky: 45. Studeník, 90. Mičinec - 58. Jindráček. ŽK: Jindra, Zákostelský - Barteska, Havel, Jindráček, Vácha. ČK: 74. Studeník - 74. Jindráček. Diváků: 5230.
Sestava Dynama: Černý - Wohlgemuth - Koller, Křikava - Havel, Barteska, Přibyl, Jindráček, Valachovič - Vyskočil, Vácha (86. Strnadel).

Dynamo - Benešov 1:1 (1:1) – 16. kolo, 26. 2. 1995
Branky: 17. Vácha - 39. Borovec. ŽK: Přibyl, Tibenský, Tejml - Novotný. Diváků: 5241.
Sestava Dynama: Holec - Babka - Marek, Tejml, Valachovič - Kostelník, Tibenský, Vácha, Přibyl (69. Vyskočil) - Fujdiar, Saidl (57. Šulc).

Českobudějovické Dynamo se blíží k závěru letní přípravy. Testovacím bude pro Jihočechy už jen sobotní duel s třetiligovým Benešovem. O týden později už svěřenci Davida Horejše vyběhnou k prvnímu ostrému utkání, když se představí v poháru na hřišti Velvar. V letním období se Dynamo zatím prezentuje ve velmi dobrém světle. Dojem kazí snad jenom chyby ve druhém poločase s Plzní, které vicemistr dokázal čtyřikrát potrestat. Poslední zápas v Kamenici nad Lipou zvládli černobílí proti prvoligovému Brnu znamenitě a soupeře přehráli. Brankově se prosadili v poslední době výborně hrající Roman Wermke a také Petr Řehoř, pro kterého to byla první branka v A-týmu.

Právě Řehoř o sobě dává vědět a v přípravě podává velmi dobré výkony. Není ale sám. Na postu pravého obránce o post v sestavě usilovně bojuje Michal Řezáč, zdatně si vede i testovaný Jakub Moravec, o jehož dalším působení v Dynamu ještě jasno není. Stejná situace je i u Petra Javorka, který patří po svém návratu do českobudějovického klubu k nejlepším. V posledním přípravném utkání už budou trenéři opět dávkovat minutáž převážně hráčům, kteří patří do užšího kádru. Na nějaké dlouhé testování už není čas, vždyť za dva týdny a kousek už Dynamo začíná ligu proti Žižkovu!

Poslední přípravný duel odehraje Dynamo s Benešovem v sobotu od 11 hodin v SCM Složiště a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

Návrat k tradici: Dynamo bude hrát zápasy v neděli v 17 hodin (11.7.2017)

Fortuna národní liga zná již přesný plán podzimních zápasů. Účastníci soutěže měli za povinnost do konce prvního červencového týdne nahlásit termíny svých zápasů a nyní je tedy již jasné, kdy se které zápasy konkrétně odehrají. Dynamo České Budějovice bude své domácí zápasy hrát v NEDĚLI V 17:00!