Po pěti dnech přípravy čeká fotbalisty českobudějovického Dynama první přípravný duel. V Sportovním centru mládeže na Složišti přivítají Jihočeši ligového nováčka z Příbrami. Premiéru v černobílém dresu si mohou odbýt testovaní hráči. Hrát se bude od 11 hodin.

1.FK Příbram je prvoligový celek, který se po roce ve Fortuna národní lize dokázal vrátit do nejvyšší soutěže. Tým od řeky Litavky měl sice slabší start, ale zejména díky skvělé jarní sérii dokázal společně s Opavou postoupit. Změn se před startem nové sezony zatím neodehrálo v Příbrami mnoho. Tou nejzásadnější je konec kariéry veterána Zápotočného, který se přesunul do pozice asistenta trenéra Csaplára. Otazník visí nad dalším působení Ayonga . Na zkoušce jsou v klubu exbudějovický Milan Nitrianský a jablonecký Breda. Příbramské čeká v přípravě na nový ligový ročník soustředění v Rakousku či duely s ruskou Ufou nebo Dynamem Kyjev.

Seznam hráčů Příbrami na začátku přípravy:
Marek Boháč, Jan Matoušek, Karel Soldát, Rudolf Skácel, Miroslav Slepička, Marek Kodr, Jaroslav Tregler, Ondřej Kočí, Antonín Fantiš, Milan Nitrianský (zkouška z Českých Budějovic), Peter Grajciar, Filip Hlúpik, David Kilián, Milan Švenger, David Breda (zkouška z Jablonce), Petr Průcha, Jiří Januška, Roman Květ, Martin Klán, Rostislav Jandera, Michal Pecháček (zkouška z Jihlavy), Adam Petrlík (U19), Martin Polák (U19), Matěj Polidar (U19), Tomáš Pecka (U19), Dominik Hloušek (U19), Jakub Lukavský (U19), Ondřej Beran (U19).

Českobudějovické Dynamo se od pondělí připravuje na nadcházející ročník. Tým trenéra Davida Horejše čítá i tři testované hráče Vojtěcha Geberta, Denise Laňku a Martina Rychnovského. Ti si mohou odbýt premiéru v černobílém dresu. První start za A-tým mohou zapsat i dorostenci Marek Kalousek a Lukáš Kočí. Chybět naopak bude Elvis Mashike, který přestoupil do Slovanu Liberec. Českobudějovičtí trenéři dají zřejmě šanci všem hráčům, zatím ještě nehrají primární roli výsledky. Po sobotním duelu s Příbramí čeká Jihočechy o týden později klání s mistrovskou Plzní.

Kádr A-týmu Dynama na začátku letní přípravy 2018:
Brankáři: Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.
Obránci: Lukáš Havel, Matěj Helešic, Pavel Novák, Jiří Kladrubský, Lukáš Kočí (dorost), Lukáš Pouček, Michal Řezáč.
Záložníci: Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Vojtěch Gebert (Teplice - test), Petr Javorek, Jindřich Kadula, Marek Kalousek (dorost), Denis Laňka (Příbram - test), Jakub Pařízek, Jakub Pešek, Martin Rychnovský (Plzeň - test), Martin Šplíchal, Roman Wermke.
Útočníci: Lazar Sajčič, Patrik Švantner, Ivo Táborský.

První přípravný duely odehraje Dynamo s Příbramí v sobotu v 11 hodin ve SCM Složiště a vy jej můžete sledovat zde v online reportáži.