Českobudějovické Dynama posiluje před koncem přestupového období svůj kádr. Během soustředění na Lipně se podařilo dotáhnout příchod stopera Václav Míky, který přichází na jih Čech formou hostování z Plzně.

Václav Míka je čtyřiadvacetiletý obránce, který začal s fotbalem v plzeňské Viktorii. Na západě Čech prošel Míka celou mládeží a následně se v seniorském fotbale rozkoukával v plzeňské rezervě. V únoru 2021 poté přišel ligový debut, stalo se tomu tak v utkání proti Liberci.

První velká profesionální zkušenost pro Václava Míku se seniorským fotbalem přišla o rok později, kdy zamířil na hostování do Chrudimi, kde strávil dvě sezony. V uplynulém ročníku naskočil Míka do osmadvaceti duelů v Chance Národní Lize a připsal si z pozice stopera hned pět branek.

V létě si ho tak po povedené sezoně stáhla Viktoria Plzeň do svého týmu na letní přípravu. Míka se ukázal v dobrém světle, odehrál zápasy proti zahraničním soupeřům, ale nakonec si v nabitém kádru Západočechů cestu k pravidelnému naskakování nevyklestil. Teď přichází Míka za ligovou výzvou do Dynama, kterému rozhodně hodlá pomoci k lepším zítřkům.

„Přišlo to všechno hodně rychle, do Plzně dorazil nový stoper a konkurence je tam obrovská. Jsem moc rád, že jsem mohl odejít na hostování do Dynama. Chci rozhodně pomoci klukům a celému klubu k lepším výsledků,“ řekl po potvrzení přesunu na jih Čech Václav Míka. „Sleduji celou ligu, takže i Dynamo. Dokonce jsem na chvilku proti Dynamu i naskočil, takže mám přehled o týmu, o klucích. Věřím, že máme na to být úspěšní,“ podotýká Míka.

„Já jsem hodně rád, že tu Vencu máme. Byla to práce Emila Kristka a Adolfa Šádka. Plzeň nám uvolnila hráče, který mám zkušenosti ve svém věku. Je to další hráč, jenž má rozhodně svoji kvalitu a to my potřebujeme,“ řekl na adresu nové posily kouč František Straka.

Ať se ti na jihu Čech daří, Venco!