České Budějovice v rámci 4. kola Chance Ligy pojedou do Mladé Boleslavi, kde se pokusí poprvé v sezoně bodovat. Nebude je ovšem čekat nic jednoduchého, v cestě jim totiž bude stát tým, jenž má za sebou úvodní utkání 3. předkola Konferenční ligy. Utkání mezi Mladou Boleslaví a českobudějovickým Dynamem začne v neděli 11. srpna v 17 hodin na půdě našeho soupeře.

FK Mladá Boleslav

Představení soupeře

Tým FK Mladá Boleslav byl založen v roce 1902 a jeho klubovými barvy jsou modrá a bílá. V uplynulé sezoně se mančaft z města automobilů umístil na slušném pátém místě, což mu zajistilo místenku v pohárové Evropě. Po podzimu se mladoboleslavský celek umístil dokonce na čtvrté příčce, trenér Marek Kulič byl ale odvolán a na jeho místo usedl David Holoubek.

Vstup do aktuální sezony našemu nedělnímu soupeři nevyšel, na půdě Jablonce totiž padl 0:2 a stejně jako dva góly inkasoval také dvě červené karty. Následující týden si ale Mladá Boleslav spravila chuť, když ve 2. předkole Konferenční ligy na domácí půdě porazila litevský Transinvest 2:0. Na svůj čtvrteční výkon pak navázala také v neděli, když si doma 3:0 poradila se Slováckem. Úspěšní byli Holoubkovi svěřenci také v pohárové odvetě v Litvě, kde zvítězili 1:0. Kde však přišla stopka, to bylo v Hradci Králové. Domácí Votroci navíc dohrávali v deseti lidech, i tak ale dokázali vstřelit vítěznou branku a 2:1 zvítězit.

Los 3. předkola Konferenční ligy Modrobílým přisoudil izraelský celek, kterým je Hapoel Beer Sheva. První utkání hrané v Lokotrans Areně skončilo nerozhodně 1:1. Domácí přitom díky brance Patrika Vydry vedli, vedení ale neudrželi.

Z dynamácké kabiny

České Budějovice po nezdaru na Slavii o uplynulém víkendu ve druhém domácím utkání aktuálního ročníku Chance Ligy na svém hřišti přivítaly celek z Pardubic a chtěly při prvním představení Františka Straky po návratu na lavičku Dynama bodovat. To se jim ale nepovedlo. Pardubice během prvních pětadvaceti minut na Střeleckém ostrově třikrát skórovaly a Jihočechům se už pak těžce třígólové manko smazávalo. ,,Kluci strašně moc chtěli to utkání zvládnout, byli jsme natěšení. Ale nevím, co se stalo. Omlouvám se za to,“ hodnotil první poločas proti Východočechům trenér Straka.

Druhý poločas byl v podání Českých Budějovic o poznání lepší. Gól Vincenta Trummera, plno gólových šancí, břevno… Ale i tak to na bodový zisk nestačilo. ,,O poločase jsem apeloval na jednu věc, a to na to, aby fanoušci ve druhém poločase viděli, že tu hraje tým, který má sílu a který něco udělá. Sice jsme nebodovali, ale ukázali jsme, že máme koule,“ hledal pozitiva ve druhém poločase českobudějovický lodivod.

Do utkání s Pardubicemi také ještě během prvního poločasu místo zraněného Nicolase Keckeisena naskočil mladý obránce Ondřej Čoudek, který utkání zvládl na jedničku. ,,Nikdy není lehké naskočit do rozehraného zápasu, když se týmu nedaří. Ale myslím si, že jsem se poměrně rychle dostal do tempa,“ říká talentovaný mladík Čoudek. Ten navíc tuší, že jeho tým v neděli ve městě automobilů nečeká nic jednoduchého. ,,Na zápas se těším. Boleslav je samozřejmě kvalitní soupeř hrající předkola evropských pohárů, ale i přesto věřím v bodový zisk,“ má jasno devatenáctiletý stoper.