Posíleno brankoviště! Českobudějovické Dynamo nezahálí na všech postech, novým strážcem branky týmu ze Střeleckého ostrova se stává Marcel Köstenbauer!

Marcel Köstenbauer je brankářem, který svojí dosavadní kariéru spojil téměř celou s působením ve své mateřské zemi. Již během mládežnických let okusil Marcel několik angažmá od Leondingu přes Ried až po juniorský tým LASKu Linec. Během své mládežnické kariéry nakoukl i do rakouské reprezentace.

V dalších třech letech poté dvaadvacetiletý brankář strávil v Admiře Wacker, odkud se poté přesunul do Austrie Klagenfurt. Právě tento rakouský celek hrající nejvyšší rakouskou soutěž byl i posledním působením Marcela Köstenbauera, jenž teď stojí na prahu nové zahraniční výzvy. Na jih Čech míří na přestup.

„Marcel přesvědčil svými výkony v přípravě i v tréninku. To nejlepší co na něm vidím, tak je vítězný charakter. To je něco, co potřebujeme i do kabiny a to si na něm cením. Je to obrovsky dynamický brankář, silné ruce i nohy. Svoji nižší výšku právě vynahrazuje tím, jak má výbušné nohy,“ říká na adresu nové posily trenér brankářů Patrik Macej.

„Jsem opravdu velmi šťastný, že jsem podepsal kontrakt s Dynamem. České Budějovice jsou opravdu hezké město. Těším se na to, až si zahraji českou ligu a doufám, že budeme úspěšní. Předsezónní příprava nám zatím vychází. Je opravdu těžká, ale věřím, že nám to může jen pomoci,“ říká nový člen týmu trenéra Jiřího Lercha.

Dvaadvacetiletý brankář se v týmu potká s několika spoluhráči mluvící jeho mateřským jazykem. To do začátku vnímá Marcel jako velkou výhodu. „Samozřejmě je jednodušší pokecat si se spoluhráči, kteří mluví stejnou řečí. Chci se však naučit nějaká česká slovíčka, dokonce už některým výrazům trochu rozumím,“ zakončuje Köstenbauer!

Ať se ti na jihu Čech líbí, Marceli!