Českobudějovické Dynamo myslí na budoucnost. Svůj první profesionální kontrakt v jihočeském klubu podepsal stále ještě teprve sedmnáctiletý brankář Jan Volek.

Jan Volek začínal s fotbalem v Dražicích u Tábora, do Dynama přišel stále ještě sedmnáctiletý mladík v roce 2021. Během dosavadního působení v dynamáckém dresu Volek okusil i to, jaké je to nosit reprezentační dres. Debut v české mládežnické reprezentaci si připsal v listopadu 2022, konkrétně tomu bylo za kategorii U16.

V dynamáckém dresu Volek naskočil letos do sezony se staršími spoluhráči, v kategorii U19 ukazoval své kvality a vysloužil si i možnost naskočit za áčko Dynama v přípravném utkání v Soběslavi, ve kterém odchytal druhý poločas. „Ze začátku jsem byl trošku nervózní, ale postupně to ze mě spadlo. Užil jsem si to a jsem moc rád za zkušenost,“ přiblížil mladý brankář své pocity po premiéře. Středeční utkání navíc bylo pro Volka složité i z hlediska toho, že se rovnou vrátil z reprezentačního startu osmnáctky. Svým výkonem Volek zaujal a za odměnu přišla příjemná zpráva v podobě profesionálního kontraktu.

„Moc jsem to upřímně nečekal, jsem to moc rád. Těší mě, že mi klub věří a dává mi naděje do budoucna. Moc si toho vážím a děkuji za to,“ neskrýval talentovaný brankář své nadšení po podpis smlouvy.

„Já, když jsem viděl Honzu chytat poprvé v devatenáctce, tak jsem si říkal, že tady máme opravdu obrovský talent. Já jsem rád, že se Honza zapojuje do naší dynamácké rodiny. Doufám, že progres, který má před sebou, uplatní,“ vyjádřil se na adresu českobudějovického mladíka kouč A-mužstva František Straka.