Dynamo hlásí další odchod. S Českobudějovickým klubem se loučí odchovanec klubu Lukáš Havel. Ten s fotbalem začínal v jihočeském celku už v roce 2003, teď ale po jedenadvaceti letech změní barvy, přestupuje do Teplic.

Fotbalista, jenž je pro mnoho fanoušků symbolem Dynama, se stěhuje na sever Čech. Obránce Lukáš Havel, který v našich barvách působil od přípravky, se naším týmem loučí. Za Dynamo stoper odehrál 132 ligových utkání, v nichž vstřelil 14 gólů.

Osmadvacetiletý stoper na jihu Čech prožil téměř vše. Triumf ve druhé lize a postup do první, slavná výhra 4:2 na pražské Spartě, gól na domácím stadionu Slavii, jenž znamenal bodový zisk, a mnoho dalšího. Budějovický patriot a vnuk slavného fotbalisty Adolfa Havla se navíc během svého působení vypracoval do role lídra a kapitána týmu. Havel se v průběhu českobudějovické štace stal žhavým zbožím na českém přestupovém trhu, vždy se však rozhodl zůstat věrný Dynamu.

Teď se však ve svých osmadvaceti letech vydává za svým prvním ligovým angažmá mimo České Budějovice. ,,Cítili jsme, že Lukáš, který tady strávil celou svou kariéru, potřebuje nový impuls. I on sám nám řekl, že by si to rád zkusil někde jinde. Řekli jsme mu, že mu nechceme bránit. Byl tu mnoho let, už od přípravky. Proto jsme mu dali svolení k přestupu a popřáli mu hodně štěstí,“ říká k odchodu teď již teplického zadáka trenér Dynama František Straka.

Hávo, děkujeme za krásná léta v našich barvách a přejeme Ti jen to nejlepší do budoucna!