Čekání je u konce, už v sobotu Dynamo opět naskočí zpátky do ligového kolotoče. V 1. kole Chance Ligy Lerchovi svěřenci vyzvou Sigmu Olomouc. Duel mezi Jihočechy a Hanáky začne v sobotu 20. července od 17 hodin.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

SK Sigma Olomouc
www.sigmafotbal.cz
15. místo (29 bodů)
Umístění v tabulce loňské sezony
8. místo (37 bodů)
41:70
Skóre v loňské sezoně
40:45
Jan Suchan (7)
Nejlepší střelci loňské sezony
Lukáš Juliš (12)
Wale Musa Alli (6)
Nejvíce asistencí v loňské sezoně
Radim Breite, Filip Zorvan,
Jan Vodháněl (4)
Táborsko – Dynamo 1:1
Poslední ligový zápas
Olomouc - Hradec Králové 1:3
VRVV
Bilance v přípravě
VVVRR

Ani jedna porážka v přípravě

Olomoucká Sigma loňskou sezonu začala dobrými výsledky a v tabulce se pohybovala v horních patrech tabulky, tou se pak ovšem začala propadat. Po základní části Hanáci skončili na 8. příčce se 37 body a v nadstavbové části se v Play off o Konferenční ligu utkali s Hradcem Králové. Votroci oba duely zvládli shodně 3:1 a díky těmto výsledkům tak Sigmě skončila sezona.

Jak již bylo zmíněno, celek z Hané po skvělé první polovině loňské sezony zaznamenal herní úpadek, což vyústilo v odvolání trenéra Václava Jílka a tým do konce sezony vedl Jiří Saňák. Po sezoně však skončil i Jiří Saňák, který následně zamířil do Pardubic a kormidla se tak před tímto ročníkem ujal teprve dvaačtyřicetiletý Tomáš Janotka, jenž prožil parádní ročník s olomouckou rezervou.

Náš sobotní soupeř v přípravě sehrál dobrá utkání, v pěti zápasech si připsal tři vítězství a dvě remízy. Navíc inkasoval pouze dvě branky. Smírně se Janotkovi svěřenci rozešli s polským Pogonem Štětín a polskou Jagiellonií, skalp si pak připsali nad Trenčínem, Žilinou a v generálce si poradili také s polským celkem, který nese název Cracovia.

Sigmy už v této sezoně nebudou oblékat Filip Novák s Denisem Ventúrou, kterým vypršel kontrakt. Hostování poté skončilo i sparťanskému záložníkovi Janu Fortelnému či slávistovi Ebrimu Singhatehovi. Naopak na Hanou ze sestupivšího Zlína přišel nigerijský útočník Kenneth Ikugar. Jako volný hráč poté podepsal smlouvu zkušený dvaatřicetiletý obránce Michael Leibl a především útočník Jan Kliment, jenž poslední dvě sezony strávil v Plzni.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 25.2. 2024):
SK Dynamo ČB – SK Sigma Olomouc 2:1 (0:0)
Góly: 52. Králik, 64. Ondrášek – 85. Novák
ŽK: Ondrášek, 2x Králik, Hellebrand, Sladký – Breite, Singhateh, Vodháněl, Vraštil
Rozhodčí: Kotala – Nádvorník, Dresler
Sestava Dynama: Šípoš – Sladký, Nikl, Králik, Trummer – Suchan, Čermák, P. Hellebrand (88. Hák) – Šigut (88. Brandner), Ondrášek (C) (71. Tranziska), Alli (79. Poulolo).
Sestava Olomouce: Stoppen – Vraštil, Pokorný (68. Zorvan), F. Novák – Uriča (81. Fortelný), Breite (C), Ventúra (68. Pospíšil), J. Spáčil (59. L. Juliš), Sláma – Vodháněl, Singhateh (68. Šíp).

Vstupenky

Ti z vás, kteří si ještě nekoupili na první utkání nové sezonu vstupenku, si ji mohou zakoupit na tomto odkazu. Přijďte udělat skvělou atmosféru na Střelecký ostrov a podpořit náš tým!