Jihočeští fotbalisté ve čtvrtečním utkání ve Zlíně vedli, do deseti minut ale bylo srovnáno. Chvíli poté byl ještě vyloučený domácí útočník Schánělec, branku už ani jeden celek ovšem vstřelit nedokázal a důležitý záchranářský duel tak skončil nerozhodně. Jak ho na pozápasové tiskové konferenci hodnotil trenér Jiří Lerch?

Pane Lerchu, jak hodnotíte utkání ve Zlíně?
V první půli to bylo z obou stran hodně nervózní, byli jsme ale více na balonu a také si připravili nějaké šance. Zlín má vysoké hráče a zlobil nás ze standardních situací. Hráče jsme o poločase upozorňovali na to, že to bude boj. Šli jsme do vedení, soupeř pak ale srovnal. Hráčům jsem ale říkal, že to furt máme ve svých rukách. Nejsme poslední. Máme před sebou dvě utkání, které když zvládneme, dostanou náš do baráže, což je náš cíl.

Vzhledem k tomu, že jste v posledních pětadvaceti minutách hráli přesilovku, není pro vás ten bod málo?
Zlín pak už hrál all in. Podvědomě to, že jsme dlouho nevyhráli venku, mají asi ti naši hráči v hlavách. Udělali jsme pak nějaké změny, které jsme měli naplánované. Dali jsme tam Lukáše Havla, abychom ten bod uhájili. Zároveň jsme si chtěli vytvářet standardní situace, při kterých je Havel neskutečně silný. Bohužel jsme se k nim ale moc nedostali.

Střídal jste až na konci zápasu, měl jste to v hlavě od začátku, nebo to bylo kvůli vývoji utkání?
Hráči, kteří nastupují v základu, mají určitou kvalitu. Tím neříkám, že kluci na lavičce ne. Máme kvalitní tým. Mám ale takovou zásadu, když to funguje, šahat do toho moc nechci. Nebyl tam nikdo, kdo by toho měl vyloženě plné kecky. Lukáše Havla jsme tam poslali s taktickým záměrem, jak jsem říkal.

Když se podíváte na los Dynama, Karviné a Zlína, co vám z toho vychází?
V téhle fázi sezony už nám nikdo nepomůže, musíme si to uhrát sami. Máme to ve svých rukou. Teď se musíme koncentrovat na Jablonec a v dalším týdnu se připravit na Karvinou.

Mohlo by pro vás být výhodou, že Jablonec už nemá o co hrát?
Doma jsme silní, věříme si tam. Věřím, že domácí zápas s Jabloncem zvládneme, rozhodovat se ale bude až v tom posledním kole.