Dynamo první barážový duel zvládlo vítězně, nebylo to ovšem nic jednoduchého. Vítězný gól ale v 95. minutě vstřelil Matouš Nikl a do odvety tak v lepší výchozí pozici půjdou České Budějovice. Jak domácí klání s Táborskem na pozápasové tiskové konferenci hodnotil trenér domácích Jiří Lerch?

Trenére, jak utkání s Táborskem hodnotíte?
Takovéto utkání jsem očekával. Musím pochválit soupeře, který výborně bránil. Herní převahu jsme měli, bohužel jsme ale neproměnili své velké příležitosti, které jsme měli. Například tu, jak Pastornický skvěle vytáhl tu šanci na brankové čáře. Poté přišla nešťastná situace a inkasovali jsme z penalty. Zůstávali jsme furt ale pozitivní a věřili jsme, že góly přijdou. Přišel naštěstí hned v úvodu druhé půle a zápas jsme nakonec rozhodli opět v závěru. Jsme stále jenom v poločase, malý krůček k záchraně jsme ale udělali. Věřím, že v Táboře neprohrajeme.

Jak je pro Dynamo ta druhá vstřelená branka důležitá?
Důležitý je hodně, i po té psychické stránce. Hrajete o ligu a o poločase prohráváte 0:1, je to nepříjemné. Klobouk dolů před našimi hráči, kteří opět hráli až do konce. Musím pochválit také střídající hráče, kteří tam přišli. Jak Hubas (Hubínek), tak Niklas (Nikl) a Jakob Tranziska odvedli dobrou práci. Táborsko už pak jenom bránilo a pro nás bylo složité se do té jejich přehuštěné obrany dostat. Opakuji, že jsme teprve v poločase a teď se musíme připravit na utkání v Táboře.

Co jste říkal na ty penaltové situace?
Nechci to komentovat.

Na křídle velmi dobře zahrál Samuel Šigut. Co na jeho výkony v tak mladém věku říkáte?
Víme, čeho je Šigy schopen. Pro zápas s Táborskem jsme se pro něj rozhodli na úkor Jakoba Tranzisky, protože je to rychlostní hráč. A bylo to také vidět. Musím ale znovu pochválit také soupeře, dobře bránil.

V poslední čtvrthodině se zdálo, že některým hráčům docházely síly.
Říkal jsem to už po utkání v Karviné, některým našim klukům už docházejí síly. Táhneme to v nějakých dvanácti třinácti lidech, nechci do toho moc šahat. Tíha zápasu leží na klíčových hráčích, třeba na Marcelu Čermákovi už je vidět, že mlel z posledního. Zápasů teď bylo dost.

Soupeř v odvetě bude muset hru otevřít a hrát na vítězství. Co od toho čekáte?
Jak říkáte, Táborsko bude muset hrát a nám by to mohlo vyhovovat. Ať už Allimu, Šigymu a tak dále. Věřím, že ten poslední krok k záchraně uděláme.

Stadion v Táboře bude nejspíš vyprodaný, čeká vás tam nepříjemné utkání?
Táborsko má nebezpečné hráče. Dordič je rychlostně vybavený a zlobí. Nechci soupeře podceňovat, ale my to prostě musíme zvládnout. Jiná varianta není.

Matouš Nikl vstřelil první ligový gól, co na to říkáte?
Já jsem se to dozvěděl až v televizi (směje se). V chumlu hráčů a v té euforii jsem ani nevěděl, kdo tu branku dal. Až pan reportér na rozhovoru mi řekl, že góla vstřelil Niklas.

Na Střelecký ostrov přišlo hodně lidí, pomohla týmu ta atmosféra, která tu panovala?
Určitě. Ta atmosféra vás žene dopředu, možná i díky tomu jsme dokázali rozhodnout některé zápasy až v závěru. Včetně dneška.