Zápas Ostrava - SK Dynamo

Už se stává pravidlem, že ostravský Baník těží ze střeleckých schopností Václava Svěrkoše. V duelu proti Českým Budějovicím se talentovaný hráč trefil už podesáté v sezoně a gólem svému týmu zařídil těsnou výhru 1:0. Soupeř toho na Bazalech mnoho neukázal, závěr dohrávali Budějovičtí bez vyloučeného Sedláčka. Favorit měl sice územní převahu, ale v koncovce byl bezzubý. Na Semanovu bránu vyslal v první půli všehovšudy tři střely. Žádná z nich však gólmana nemohla překvapit, i když při Pospěchově pokusu se Seman v závěru poločasu musel hodně natáhnout, aby jej zneškodnil. Taktika hostům vycházela do 50. minuty, jediná chyba v obraně je ale potom připravila o bodový zisk. Svěrkoš obral o míč Konečného a s pomocí břevna nekompromisně zavěsil. Tím problémy Baníku skončily. Jihočeši byli na soupeřově polovině hřiště zcela neškodní a jejich akcie ještě oslabil Sedláček, který musel po druhé žluté kartě sedm minut před koncem předčasně do sprch. V početní převaze už Ostravané nepřipustili další komplikace a uhájili tři body. Výhru mohli navíc v závěru pojistit ještě Aleš Besta s Bystroněm, ale Seman jejich příležitosti zlikvidoval. Českobudějovický gólman se pak ještě vydal pomoct spoluhráčům do pokutového území Baníku, ale domácí přečkali i poslední závar. Zápas měl očekávanou předehru. V momentu, kdy hráči vyběhli na trávník, zasypali diváci trávník tenisovými míčky na protest proti způsobu, jakým vedení Baníku vyjednává o nové smlouvě s Martinem Lukešem.
Zdroj: Idnes

Ohlasy trenérů

Erich Cviertna: "Měl jsem ze zápasu obavy, nevyhovoval nám terén a v první půli byl náš výkon celkově špatný. Ve druhém poločase nastalo zlepšení také tím, že se zvedly výkony některých hráčů. Týká se to především útočné dvojice, které první půlka utkání vůbec nevyšla.
Pavel Tobiáš: "Je to škoda, byl to vyloženě remízový zápas. Vítězství jsme domácím doslova darovali chybou, která nakonec rozhodla celý zápas."