Zápas Synot - SK Dynamo

Staroměstský Širůch při loučení se sezonou mnoho fotbalové krásy neviděl. Radoval se pouze z povinné výhry domácí jedenáctky. Tu zařídil dvěma góly nejstarší fotbalista ligy Libor Soldán.

Synot nastoupil do utkání s otevřeným hledím, což potvrdil šancemi Veselého a Němčického. Jejich hlavičky však neznamenaly pro brankáře Drobného zvláštní nebezpečí. Jihočeši mohli Váchou kontrolovat, jenže českobudějovický útočník namísto střely volil nepřesnou přihrávku. Mírná převaha Synotu vyvrcholila po čtvrthodině hry. Soldán si vyměnil míč s Malárem, pronikl do šestnáctky a technickou střelou poslal míč do sítě - 1:0.

Taktické manévry ve středu hřiště vyhovovaly domácím. Jihočeši sázeli více na brejky. Zvýšit mohl Kowalík, jeho střela k tyči ale jen řádně protáhla gólmana Drobného. Na druhé straně hosté ukázali, proč se neudrželi v lize. Vozábal kolmo vysunul Svobodu, ten našel před brankou Váchu, který před prázdnou branku naservírovaný míč trestuhodně minul…S přibývajícími minutami se ze hřiště vytratila i ta trocha dosavadní fotbalové krásy. Hrálo se uprostřed pole, bez vzruchu s řádnou nepřesností.

Po přestávce přinesla trochu vzrušení na trávník spolupráce Míla s Malárem, při níž se vyznamenal Drobný. Kanonýra Synotu navíc poprávu zastavila píšťalka rozhodčího. Odevzdání Jihočeši inkasovali o chvíli později. Z přímého kopu od postranní čáry načechral Polách míč do šestnáctky na hlavu Soldána a "stařešina" se podruhé nemýlil - 2:0.

Druhá branka Synot probudila, před českobudějovickou brankou bylo najednou hodně dusno. Kowalík dvakrát mířil mimo, ani šroubovaný míč Vajdy z přímého kopu v síti neskončil. Po hodině hry na chvíli ožili Jihočeši, leč Drobisze ohrozili jen jednou. Svobodův průnik zakončený jedovatou střelou brankář Synotu kryl. Závěrečné, hodně nevýrazné slovo patřilo domácím. Kowalík mířil z hranice šestnáctky vedle, Malárova střela z úhlu jen těsně minula vzdálenější tyč. Synot tak dospěl k teprve druhé jarní výhře na domácím trávníku.