Zápas Jablonec - SK Dynamo

Obě mužstva nastoupila na trávníku stadionu Střelnice v útočném rozpoložení a od začátku se bylo na co dívat. V 11. zahrávali domácí trestný kop za faul na Bartesku. Nečas přihrál Skuhravému a ten více než z dvaceti metrů trefil tyč, míč se odrazil od padajícího brankáře Drobného a od něj do budějovické branky - 1:0.

Nadále se hrál pohledný fotbal, mužstva se snažila o aktivní útočné pojetí. Závar před Pižanowským ve 24. po Obšitníkově rohu vyřešil Požár a o minutu později po dalším rohovém kopu a akci Obšitníka a Lengyela vypálil Jukl za hranici šestnáctky, ale jablonecký brankář byl opět pozorný. Další šance Jablonce přišla v 39., kdy Weber nebezpečně vypálil z úhlu, diváci na hlavní tribuně už viděli míč v síti, ale střela skončila mimo.

Domácí se však do přestávky přece jen za útočnou aktivitu dočkali druhého gólu. Barteskova zasekávačka ve 45. obelstila Obšitníka, následný centr sice budějovičtí obránci odvrátili, ale Barteska, bývalý hráč Jihočechů, vypálil "z první" a míč skončil za zády nešťastného Drobného - 2:0.

Budějovičtí hráli sympatický otevřený fotbal, ale do koncovky se většinou díky pozorné obraně Jablonce nedostali. Až v 75. se po mnoha hluchých chvílích konečně blýskl Obšitník, který poslal nádherný pas dopředu, Vozábal přiťukl před branku a Lengyel bez problémů doklepl do sítě - 2:1.

Jihočeši se ve snaze vyrovnat nastěhovali na polovinu Jablonce. V 85. hlavičkoval Janda, Lengyel rovněž hlavou prodlužoval do brány, avšak gólu zabránil pozorný Pižanowski.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "V první půli jsme inkasovali dva nešťastné góly, jaké v jednom zápase najednou málokdy přijdou. Brankáře Drobného z nich ale neviním. U obou gólů domácích byl náš bývalý hráč Barteska, když první padl po faulu na něj a druhý zařídil sám. Z prohry ale nedělám tragédii."

Július Bielik (Jablonec): "Z naší strany byl velmi kvalitní první poločas, kdy jsme předváděli pěkné kombinace a padly dokonce i góly. Po přestávce dělali hru hosté. Předvedli velmi dobrý výkon a není divu, že až do neděle v lize neprohráli."