Zápas SK Dynamo - Příbram

Po šokujícím debaklu na Spartě v minulém kole si fotbalisté Č. Budějovic v neděli 19. září udobřili domácí příznivce, když rozdrtili Duklu Příbram 5:0. - a mnoho nechybělo k tomu, aby silného soupeře poslali domů se stejnou nadílkou jakou si sami vezli před týdnem z Prahy.

Kromě pěti gólů totiž minimálně dvě další tutovky neproměnili. Po dvou brankách vstřelil Obšitník a Fujdiar, další přidal Janda.

V desáté minutě se konečně dočkali domácí. Penner z vlastní půle dlouhým míčem vyslal dopředu Jandu, před nímž brankář Klíma stačil sice odvrátit na roh, ale přímo z něj Obšitník dal vedoucí gól. Ve 22. minutě měli domácí další výbornou šanci, když Pejša našel volného Jukla, který hlavou mířil vedle. Dukla odpovídala neméně nebezpečně a ve 23. minutě Maškova tvrdá střela z osmnáci metrů jen lízla břevno Drobného branky. Ve 29. minutě vedli už domácí 2:0, když znovu úřadoval výborný Obšitník.Fujdiar se nádherně uvolnil v prostředku hřiště, prošel až před brankáře Klímu, který jeho střelu vyrazil nad sebe a Špinar z prázdné brány vyhlavičkoval na roh. Ten kopal znova Obšitník a po jeho perfektním centru Fujdiar u zadní tyče hlavou zvýšil na 2:0.

Ve 46. minutě Jukl sebral ve vápně míč Ryšavému a po jeho centru Janda nedal Klímovi šanci - 3:0. V 51. minutě hrdina zápasu Obšitník nádherně prošel ve velkém vápně a své překrásné sólo zakončil z bezprostřední blízkosti čtvrtým gólem.V 82. minutě dal výsledku definitivní podobu Fujdiar, když šikovně využil nedorozumění Špinara s brankářem Klímou a s přehledem poslal míč do šibenice prázdné brány.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Vývoj zápasu ovlivnili dva góly v prvním poločase, přestože náš soupeř ve středu hřiště dost přehrával. Dukla se snažila po přestávce zkorigovat, ale třetí gól rozhodl. Po vysoké porážce na Spartě jsme měli ze zápasu obavy a rozhodně jsem nečekal, že ji takto vysoko odčiníme. Přesvědčil jsem se, že strach zvyšuje zodpovědnost, hráči se na tento souboj připravovali velice pečlivě."

Jiří Kotrba (Příbram): "V prvním poločase jsme hráli fotbal, ale dva góly dali domácí. Po třetí brance je již zbytečné mluvit o fotbale, hráči spíše koukali, kdy už bude konec. Pro nás, ale i pro domácí to pak byl už jen lepší přátelák".