Zápas SK Dynamo - Žižkov

Vstřelit rychlý uklidňující gól, to byl úkol českobudějovických borců. Splnili ho a ještě přidali něco nad plán. Po sedmadvaceti minutách svítilo na ukazateli skóre 2:0.

První pohroma se na hosty snesla na konci úvodní čtvrthodiny. Českobudějovický kapitán Jukl se postavil k přímému kopu, jeho oblouček sice Zakopal odvrátil, ale balon za okamžik před bránu vrátil a Váchova hlava byla u něj dříve než ruce žižkovského gólmana Pižanowského - 1:0. A druhá trefa do černého? Blesk z čistého nebe. Bleskový kontr v podání trojice Jukl-Vozábal-Klinka. První postrčil míč do pokutového území Vozábalovi, ten se z úhlu dobrovolně vzdal zakončení, ale podélnou přihrávkou našel Klinku, jenž technickou střelou k protilehlé tyči udělal úspěšnou tečku za pohlednou akcí - 2:0.

"Viktoriáni" se nestačili divit a jejich trenér ještě víc. Pražané totiž hráli pod psa. Bez potrestaných Chihuriho a Soviče ne a ne nic kloudného vymyslet. Přesto se několika šancemi mohli pochlubit. Tu největší zahodil Šebesta. Mikulík ho vybídl ke skórování křížným pasem, jenže žižkovský útočník hlavou z bezprostřední blízkosti bránu minul.

A tak nechtěně vrátil do hry v poslední minutě úvodního dějství domácí obránce Praženica. Brankář Jakubech k němu vyrazil roh, všichni čekali, že míč odkopne do bezpečí, ovšem on jej nakopl zpátky před brankovou čáru a pro Šebestu už nebylo problémem balon hlavou prodloužit do sítě - 1:2. Fatální Praženicova chyba!

V nástupu do druhé půle se zase červenal Zakopal. Do souboje s Klinkou jako by šel s vědomím, že se nemůže nic přihodit a za chvíli se modlil, aby na jeho lehkovážnost nedoplatil tým. Klinka se totiž přes něj přehnal, ovšem na jeho přihrávku se nestačil nikdo ze spoluhráčů dotáhnout. Pak ale tempo zápasu diktovali hosté. Paradoxně však mohli inkasovat. Slibný rychlý protiútok potáhl Janda, jenže v rozhodujícím okamžiku totálně vyhořel: přihrávku poslal přímo na kopačky Mikulíka. Jen o pár kroků vedle byl přitom nekrytý Klinka, před nímž už stál jen žižkovský gólman... A tak jen o pár vteřin později udeřilo na druhé straně: Stracený nabil na hranici šestnáctky střídajícímu Janouškovi, jehož pohotová dělovka se zastavila až v síti - 2:2.

V závěru mohli Pražané děkovat rozhodčímu Pučkovi za velkorysost. Hunal stáhl rukou k zemi Váchu, jenž by jinak pádil sám na Pižanowského, ale arbitr vytáhl z kapsy jen žlutou kartu.