Zápas Blšany - SK Dynamo

Za málo muziky dostali vítězové (bodově) hodně zaplaceno. Nepředvedli oslnivý výkon, přesto vyhráli o dvě branky. Všechny padly po standardních situacích.

Jako by Jihočeši v nástupu do utkání ještě spali. V kabině jim trenéři stokrát zdůrazňovali bacha na úvod, hlavně rychle neinkasovat, ale marnost nad marnost. Několik blšanských fanoušků ještě u stánku dokusovalo chutný steak, když se jejich miláčci poprvé radovali. Tichota se postavil k přímému kopu, lehce načechral balon do šestnáctky, kde ho hlavou "lízl" útočník Šelicha, ač to rozhodně není žádný habán. Budějovický brankář Jakubech sice plachtil k tyči, ale byl tam později než míč 1:0. Kluci se uklidnili a teď to bude uragán, šuškali si lidé na tribuně. Spletli se, na další kloudnou akci domácího celku si museli počkat až do finiše prvního dějství. To si to přímočaře k jihočeskému pokutovému území namířil Devátý a v pravém okamžiku míč postrčil doleva Šelichovi, který centrem vybídl ke gólu Vachouška. Talentovaný mladík se pověsil do vzduchu, leč v poloze ležícího střelce mířil do ochranné sítě.

Brejk tři na dva tak skončil lépe pro hosty. Budějovičtí v poli určitě nehráli druhé housle, v držení míče se chmelařům minimálně vyrovnali, jenže o úspěchu ve fotbale rozhoduje posledních třicet metrů před bránou. A tam byli hosté absolutně neškodní. Ve finále nedokázali nic vymyslet, jen kupu omylů, prohraných soubojů a míčových ztrát. Vácha s Jandou jako by na hřišti nebyli. Důkaz? Gólmana Čecha vážně neohrozili ani jednou. Nejvíce se tomu přiblížil Vozábal, z dvaceti metrů vyslal razantní projektil, prosvištěl však nad břevnem. První část představení zhodnotil jeden z blšanských příznivců slovním pokynem smě rem k rozhodčímu Filípkovi: "Pískej už radši svačinu." Po přestávce se událo přece jen o chloupek víc divácky atraktivních scén. Načal to dlouhán Janda: pálil z deseti metrů, ale přímo do náruče brankáře Čecha. Domácí to neprobralo, nadále velkoryse přenechávali aktivitu soupeři. Mohl přijít trest: Pospíšil zprava odcentroval, Fujdiar vystřelil do Drobného, rána dostala jiný směr, ale Čech prokázal fantastický postřeh a balon do sítě nepustil.

Pak zazlobili Beránkovi svěřenci. Gedeon vyslal výbornou kolmicí do sóla Zákostelského, ale než se vytáhlý útočník stačil otočit, odbilo obrazně řečeno poledne. Tak pomalu to provedl. Jak by mělo vypadat zakončení chvíli nato nechtěně demonstroval střídající Pavel Pěnička. Hlavou tečoval Tichotův přímý kop a postaral se tak o vlastní gól 2:0. I do třetice stáli u zrodu blšanské branky přímý kop a Tichota. Ten orazítkoval technickou střelou tyč a odražený míč pak pohodlně uklidil do sítě sváteční kanonýr Velkoborský 3:0. Poslední slovo však měl Janda, zblízka pro něj nebylo problémem korigovat výsledek.