Zápas Teplice - SK Dynamo

Nováček mezi prvoligovými trenéry Michal Bílek si ve své premiéře připsal první vítězství. Bývalý reprezentant udělal oproti svému předchůdci jedinou změnu v sestavě, zato pořádnou. Mezi náhradníky zařadil Kolomazníka a do základu zařadil zpátky Frýdka. Vyplatilo se. Čerstvý dvaatřicátník splácel trenérovu důvěru od samého úvodu.

Většina kombinací se rodila právě z jeho kopaček. Na konci té z 3. Minuty byl Fousek, ale neprosadil se. Obdobně si počínal Vachoušek o čtvrt hodiny později. Mírná územní převaha k brankovému vyjádření nespěla a znenadání udeřilo na druhé straně. Vozábalův trestný kop z uctivé vzdálenosti Macháček nešikovně vyboxoval. Při následném rohovém kopu na centr znovu nedosáhl a pro Váchu nebyl problém dopravit míč do prázdné branky - 0:1.

Jakmile dal sudí Handlíř pokyn k opětovnému zahájení hry, rozehráli Severočeši rychlou akci. Fousek z pravé strany hledal v pokutovém území Vachouškovu hlavu, ale nenašel ji, protože mladého útočníka stáhl k zemi Penner. Verbíř ovšem z pokutového kopu pálil pouze do tyče!

Slabší den měl včera brankář Macháček. S budějovickými centry si nedokázal poradit a jeho poletování ve vápně spíše připomínalo hon na motýly. Od další pohromy jej po Sivokově hlavičce zachánilo břevno. Branková konstrukce pomohla na druhé straně ve 28. Při Frýdkově střele Drobnému. Tepličtí znovu upadli do těžké letargie, souhra jim nefungovala, v lepším případě naráželi na pozornou jihočeskou obranu. Vyrovnání se necelých šest tisícovek diváků dočkalo pět minut před přestávkou. Verbíř vnikl do šestnáctky a po souboji s dvěma obránci se (ochotně) poroučel k zemi. Na penaltový puntík si tentokrát postavil míč Fousek a nemýlil se - 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili domácí mnohem aktivněji, do hry přidali více pohybu, čímž dostali Dejmalův tým pod tlak. Ten nakonec v 61. Vyústil v gól. Vachouškovi stačilo po rychlé akci jen nastavit nohu - 2:1. Nepříznivý stav přinutil hosty k útočení, leč Macháčka prakticky neohrozili, udeřit mohlo naopak na druhé straně v 79. - Semeník ovšem mířil mimo.

Vrchovatě si vše slovenský útočník vynahradil v 90. Minutě. Nejprve po spolupráci s Fouskem zvýšil na 3:1 a v nastaveném čase dal výsledku konečnou podobu.