Zápas SK Dynamo - Jablonec

Po prohře s Blšany si chtěli fotbalisté Jablonce spravit chuť na Střeleckém ostrově . Souboj veledůležitý především pro domácí se však Severočechům nevydařil a díky Váchově střelecké potenci jedou domů s prázdnou.

Tíživou situaci v tabulce hodlali Jihočeši napravit hned od úvodního hvizdu . Jejich snaha i územní převaha však dlouho ztroskotávala na hranici soupeřovy šestnáctky i pozorné obraně Severočechů.

Po několika vteřinách minul o metr z přímého kopu Penner, tentýž hráč vyslal v 6. dopředu Pecku, jehož kličkované chyběla jen přesnost při centru na číhajícího Svobodu. Hosté v první půli útočnou aktivitou zrovna dvakrát nehýřili. jediný pokus mezi tyče vyslal v 8. Barteska, ale Drobného překvapit nemohl. Jihočeši s postupem času získávali převahu a vypracovali si několik slibných možností. Ve 25. Markův centr usměrnil Opravil na Svobodu , ale ten přeloboval gólmana Lovasíka i s brankou.

Po půlhodině hry našel Opravil hlavu Váchy a ten pro změnu Lovasíkovu náruč. Strážce jablonecké svatyně nepřekvapil do přestávky po Sivokově přiťuknuté Klinka, ani krátce před odchodem do kabin Sivok.

Po změně stran se Jablonec v rychlém sledu po sobě dopracoval ke třem rohům, po nichž se však neprosadili hlavou Petráš ani pohotovým volejem Weber. Skóre se tak změnilo na druhé straně v 50., kdy hosté hríli minutové oslabení při ošetřování Jiřího Maška. Na konci parádní kombinace bylo Opravilovo uvolnění a Váchova nekompromisní trefa levačkou do pravé šibenice - 1:0.

Z Jihočechů spadl balvan odpovědnosti a zvýšené sebevědomí bylo na hřišti znát. V 67. sledoval Opravil pozorně Plockův centr , hlavou přistrčil Váchovi , jehož dorážka znamenala dvoubrankové vedení - 20 . Aktivita Budějovických gradovala, třetí gól měl na hlavě Sivok, ale neurodilo se ani po akci Vozábala, na jehož přihrávku v pokutovém území střelec Vácha o krok nedosáhl. Hosté ohrozili Drobného až v závěru , kdy Jirousek v 89. s pomocí teče budějovické obrany , šťastně snížil - 2:1. Víc už ale Jablonečtí nestihli, naopak sami mohli po šancích Svobody a Váchy inkasovat.