Zápas SK Dynamo - Blšany

Propásnout možnost poskočit tři kola před koncem ročníku ze sestupové propasti na třinácté místo , se nemusí v konečném účtování vyplatit. Hráči Českých Budějovice takovouto příležitost nevyužili v pondělní televizní dohrávce 27. kola I. Gambrinus ligy s témeř zachráněnými Blšany. Přesto jednobodový výdobytek připustil Jihočechům těsný kontakt s významně strachujícím se Brnem a především Ostravou.

Zpočátku hosté plně respektovali poslední vydařené zápasy Budějovic na vlastním hřišti a zaměřili se výhradně na nepropustnou defenzívu protknutou několika dvoumetrovými stožáry v obranné hradbě. Už po pár vteřinách minul z trestného kopu Pecka a navnadil tak ochozy Střeleckého ostrova na útočnou notu. Tu ještě přiživil Drobného dlouhý výkop, jenž prodloužil Klinka na Váchu, ale tomu zbývalo příliš málo času na úspěšné zakončení. Aktivitu domácích završil v polovině první části Opravilův pohotový volej, který však postrádal o poznání přesnější mířidla.

Do té doby s bezchybnou obranou spokojení chmelaři zjistili bezzubost hostitelů, skloubenou s očividnou nervozitou a vydali se sami na průzkum odolnosti jihočeské obrany. Jejich dirigent Gedeon napřáhl na hranici vápna k pořádné pumelenici aj. Drobný jen s plným úsilím vyboxoval balon na roh. Po něm však doputoval Tichotův centr až k nekrytému Souradovi , jehož pohotová dorážka znamenala nejen vedení Blšan , ale i první zářez na střelcové kanonýrské pažbě - 0:1.

Ještě více zaskočení Jihočeši se ke kloudné odpovědi dostali až po přestávce, jenže Pejšova hlavička branku P. Čecha nenašla. Na druhé straně se prosadil I. Zbožínek přes Pecku, vybídl k tříbodové pojistce Souradu, který ale na Drobného nevyzrál. Z protiútoku se po centru střídajícího Vozábala dopracoval k zakončení I. Svoboda , jenž blšanský obranný val vládl nejen ve výšce , ale zároveň fungoval v pravou chvíli jako přízemní nepropustná houština. V 67. však ani ona nestačila na Svobodovu přímočarou nabídku , kterou zužitkoval Vácha - 1:1.

Obrat mohl po Vozábalově rohu dokonat Sivok , jehož hlavička však našla jen připravenou náruč blšanského gólmana. Ten hosty podržel i při trestném kopu Vozábala a následné dorážce Pejši, kterou z brankové čáry smetl do bezpečí V. Drobný.