Zápas Slavia - SK Dynamo

Vidina naplnění velkého slávistického snu v podobě možného postupu na vytouženou druhou příčku trumfla v ohrávce 28. kola Gambrinus ligy jihočeskou nutnost bodovat ve snaze o posílení záchranářské naděje. Slavia se po výhře 1:0 opravdu vyšvihla na stříbrný post průběžné tabulky , zato její soupeř zůstává přikován na předposlední příčce ligového peletonu.

Paprsky jarního sluníčka v pondělním podvečeru pomalu ztrácely na síle , ovšem Jihočechům bylo přesto hned od úvodu pěkně horko. Druhá minuta - a Drobný už musel s námahou vyrážet Kuchařovu bombu na roh. Rozehrál ho sám autor dělovky , Zelenka balon lízl a gólman s pomocí břevna opět odvrátil na roh. Ujal se ho znovu Kuchař, za vápnem postřehl číhajícího Sedláčka a jeho exkluzívní volej prošel nejen houštinou těl, ale na lajně i mezi nohama Drobného - 1:0.

Slavia záhy dosaáhla toho, co si přála a mohla hrát v klidu. Jihočechům se nedala upřít snaha, jenže , nic naplat, to bylo také všechno. Sen o udržení čistého konta a tím pádem i zvýšení naděje na remízu se rychle rozplynuly a k vyrovnání by museli nabídnout víc, než jen směrem dopředu předváděnou absolutní bezradnost. V jejich řadách se nenašel nikdo , kdo by dokázal vymyslet alespoň náznak fotbalového nápadu.

Rovněž domácí dlouhou dobu nic světoborného nepředváděli. Až po půlhodině přišlápli na plyn a před Drobným hořelo. Kuchař cílil těsně vedle, úspěchem neskončily dva Kukovy průniky, ani krásná Zelenkova rána do šibenice, kterou vyškrábl Drobný na roh.

Také druhou půli začali červenobílí útočnou smrští, ale pojistka ne a ne přijít. Šancí na ni bylo přitom dost - Zelenka tu svou nejprve prováhal, vzápětí nedosáhl na ostrou příhru Sedláčka a v 62. stál po minele obránců Kuchař sám před drobným, pálil však jen jihočeského olympionika. O tři minuty později uviděl po střetu se Zelenkou červenou kartu Pejša, hra na jednu branku ještě zesílila a v 74. trefil Kuchař tyč. V samotném závěru hosté překvapili možná i sebe, když překonali slávistickou ofsajdovou past, jenže Obšitníkovi stejně utekl míč. Vzápětí T. Došek přestřelil z dobré pozice Drobného branku a neslaný nemastný zápas skončil.