Zápas Hr. Králové - SK Dynamo

Až do jedenáctého kola čekali hradečtí fotbalisté na své druhé vítězství. Východočeši včera, před zraky majitele klubu MUDr. Jana Vody, porazili v místy podprůměrném ligovém utkání dosud třetí Jihočechy.

V prvním poločase se nebylo prakticky na co dívat. Hradec byl od první minuty aktivnější, ale výsledkem jeho snahy byly tři rohové kopy, které získal v první desetiminutovce. První světlý okamžik přinesla až 23., Lesák se vydal na útočný výlet, všiml si špatně postaveného brankáře Drobného a snažil se jej přelstít krásným lobem, který jihočeský gólman s námahou vytáhl zpod břevna. Pět minut před koncem prvního poločasu chyboval Juračka, místo malé domů poslal do brejku rychlého Fujdiara, kterému odvážným vyběhnutím téměř až na polovinu hřiště vzal vítr z plachet brankář Podhajský. Jedinou gólovou příležitost měli Východočeši, ve 44. se v šestnáctce soupeře dostal k míči zkušený P. Černý, ale dobře vyběhnuvšího českobudějovického brankáře Drobného nepřekonal.

Po přestávce se úroveň utkání zlepšila, ale stále to nebylo nic pro fotbalové fajnšmekry. V 64. zahrával Doležal jubilejní desátý rohový kop, Drobný míč pouze přizvedl a Zoubek z úhlu přestřelil. Potom si během osmi minut vytvořili dvě šance hosté. V 65. se po hezké spolupráci s Jandou netrefil levačkou Vozábal, v 73. po další chybě Juračky zlikvidoval Podhajský průnik Fujdiara a vzápětí i umístěnou střelu Jandy!

Rozhodnutí padlo ve chvíli, kdy se první diváci zvedali ze sedadel. Trenér Petřík měl šťastnou ruku při střídání. V 88. poslal Homoláč z pravé strany dlouhý přetažený centr do šestnáctky soupeře, míč se snesl k pravačce střídajícího Kaplana, Drobný jeho pohotovou střelu pouze vyrazil a proti dorážce dalšího náhradníka Boušky neměl nárok - 1:0. Hradec mohl přidat ještě druhou branku, Kaplan však v nastaveném čase Drobného nepřekonal.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Nechci znehodnocovat výkon soupeře, ale hra měla v prvním poločase s ligovým fotbalem pramálo společného. Po přestávce to bylo trochu lepší, my jsme hráli bez ladu a skladu, bez kombinace. Inkasovaný gól byl vyústěním našeho velmi špatného výkonu. Budeme se muset nad tímto zápasem zamyslet."

Milan Petřík (Hradec Králové): "V první půli se hrál fotbal nevalné úrovně, hráli jsme velmi nepřesně a nedostali se do hry. Po přestávce se naše kombinace zlepšila, získali jsme územní převahu. Z vítězství mám pochopitelně radost, ovšem s hrou moc spokojen být nemohu."