Zápas SK Dynamo - Blšany

Touha po ligové jistotě pro příští sezonu spojovala aktéry páteční předehrávky 28. kola Gambrinus ligy, která celý první poločas ani v náznacích nevypovídala o důležitosti souboje. Až po změně stran bylo k vidění drama, které skončilo remízou, cennou pro oba soky.

Nervozita a nespočet nepřesností nedovolovaly pár stovkám příznivců potěšit se v první půli z atraktivní podívané. Přesto začátek utkání přinesl zajímavou zápletku v podobě úvodního zásahu. Śérii nedůrazu v budějovickém vápně využil Koubek , který přízemním centrem našel nabíhajícího Velkoborského a jeho skluz poslal hosty do vedení - 0:1.

Notně zaskočení Jihočeši se dlouhou dobu nemohli na trávníku najít, jejich kombinace připomínaly špatně promazané soukolí. Pokleslou náladu v hledišti mohl spravit dvakrát Vácha, ale slibnou příležitoast zaplašil Chvalovský a poté se sám Vácha připravil o možnost zakončení okatým "penaltovým" pádem. Trenér Tobiáš poslal na druhý poločas do hry Jukla s Fujdiarem, J. Pospíšil si post posledního vyměnil s Pěničkou, který se více staral o budějovickou aktivitu. Místo očekávaného tlaku a vyrovnání však přišel úder na druhé straně. V 54. totiž stáhl Drahorád ve vápně V. Drobného a penaltu Šimák proměnil - 0:2.

Do té doby tápající černobílí vsadili na útok a jejich úsilí se záhy dočkalo gólové radosti. Kopecký si centrem vyhlédl nabíhajícího Jandu, jehož hlavička vrátila na domácí kopačky naději - 1:2.

Hodně zmatků přinesla 73. , v níž po rohovém kopu balon poskakoval blšanským malým vápnem, po ruce jednoho z hráčů hostů se však penalta nekopala, a tak vyrovnání přišlo na řadu až o minutu později. jeden z mnoha trestných kopů zužitkoval ukázkovou trefou Jukl a zadělal na zbývající dramatickou čtvrthodinku - 2:2.

Tříbodovou záchranářskou pojistku mohl vybojovat v poslední minutě zápasu Fujdiar, ale v koncovce se ani on neprosadil.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "První půle se nám vůbec nevydařila, v kabině bylo po předvedené ostudě velké dusno. Po změně stran jsme se k nepoznání zlepšili a vyválčili remízu, která má pro všechny určitou váhu."

Miroslav Beránek (Blšany): "Před zápasem jsem hráče upozorňoval na Jandu, který svým rychlým gólem dodal domácím naději. Vyrovnání padlo po faulu na Pazderu, který byl odpískán opačně. Jsem rád, že jsme ustáli snad čtyřicet trestných kopů soupeře."