Zápas SK Dynamo - Hamburger

První poločas pohárového zápasu patřil bundesligovému týmu, který na jih Čech přijel v silné, téměř ligové sestavě. Největší šanci ke skórování měl v první části nebezpečný řecký útočník Ivanauskas, jeho nevyzpytatelnou střelu z 19. minuty ale Holec lapil.

Ve druhém poločase to byli Jihočeši, kteří začali výrazně aktivněji. Hned v 54. minutě prošlápl Váchu při zakončení Copado a byla z toho penalta. Tu s přehledem proměnil novic týmu Vyskočil. Tentýž hráč zvýšil v 65. minutě na rozdíl dvou branek a domácí byli na koni. Jihočeši hru kontrolovali, přesto byl ale závěr zápasu ještě dramatický. V 85. minutě totiž Ivanauskas po ideálním přiťuknutí míče od Spörla snížil na 2:1. Hosté pak všechny síly vrhli do útoku, ale vydřené vítězství už si domácí vzít nedali.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (trenér Č. Budějovic): Myslím, že vyhrát s Hamburkem je velký úspěch. Je sice stějně jako my v přípravě, ale přesto tady byl v kompletní sestavě a o to více mě naše vítězství těší. Domnívám se, že i naše předvedená hra byla velice solidní.