Potřebovali ty body jako sůl. Starší dorost zatím na jaře nezáří, a proto bere všechny body všemi deseti. Proti Slovácku se dostal už v jedenácté minutě do vedení, když nařízenou penaltu proměnil kapitán ROSTISLAV TOMEK. Další branka už nepadla, přestože měly oba týmy hned několik tutových šancí.

Do dalšího důležitého utkání nasadil trenér Švantner za vykartovaného stopera Kočího mladšího dorostence Pavla Cepáka, na levém beku hrál Matyáš Zachař. Aktivně začali domácí od úvodních minut. Už ve druhé minutě měli možnost rohového kopu, ve třetí vytáhl povedenou střelu Kalouska brankář Trmal. V jedenácté minutě šli domácí do vedení. Po faulu na Kalouska nařídil sudí penaltu, kterou bezpečně proměnil kapitán Rostislav Tomek - 1:0. Navýšit mohl Šplíchal, ale ve vápně si nezpracoval míč. Ještě větší šanci měl ofenzivní záložník Chylík, jenže ve vzduchu pouze usměrnil míč do náruče Trmala. Domácí v závěru první půle dvakrát výborně podržel Matěj Luksch, když reflexivně vyrazil střely Vrány a Kohúta.

Šancí na vyrovnání mělo Slovácko hned několik. K těm tutovějším patřil únik Pernici. Střídající mladík dostal dobrý pas, uháněl sám na Luksche, jenže zamířil nad. V rozmezí od šedesáté do sedmdesáté minuty přežili domácí klinickou smrt. Slovácko mělo místy drtivý tlak, ale obrana černobílých odolala. Naopak měli domácí následně dvě gólovky. Nejprve střílel Lindák z brejku nad břevno, v taktéž dobré pozici Matoušek trefil pouze obránce. V posledních minutách udrželi domácí míč daleko od branky a mohli se jít následně radovat ze zisku důležitých třech bodů.


Ohlasy trenérů

Pavol Švantner (trenér Dynama): "Chtěli jsme na soupeře vletět, dostat ho pod tlak. Potřebovali jsme dát úvodní branku, což bylo mimořádně důležité. Jsme za výhru hrozně rádi, hodí se nám."