České Budějovice v rámci 30. kola FORTUNA:LIGY na svém hřišti přivítají 1. FC Slovácko, kterému v tabulce náleží šestá příčka. Jihočeši už však na jaře ukázali, že na celky z první šestky umí. Povede se jim po skalpu Ostravy, Olomouce a Liberce vyzrát také na Slovácko a zajistit si tak co nejlepší výchozí pozici do nadstavby? Poslední domácí duel v základní části odstartuje v neděli v 15 hodin.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

1. FC Slovácko
www.fcslovackocz.cz
15. místo (23 bodů)
Umístění v tabulce
6. místo (40 bodů)
32:60
Skóre
37:38
Jan Suchan (6)
Nejlepší střelci
Marek Havlík (11)
Wale Musa Alli (5)
Nejvíce asistencí
Rigino Cicilia,
Petr Reinberk (5)
Teplice – Dynamo 2:2
Poslední ligový zápas
Slovácko – Plzeň 1:1
RVRPP
Forma
RPPPR

1. FC Slovácko

V neděli se proti Dynamu na Střeleckém ostrově představí fotbalisté Slovácka, kteří se na jaře nepotkávají s formou, kterou se mohli prezentovat na jaře. Svědíkovi svěřenci jaro začali třemi prohry v řadě a až ve čtvrtém jarním klání si připsali první a doposud jedinou výhru v jarní části FORTUNA:LIGY. Od té doby náš nedělní soupeř odehrál šest utkání, ve kterých získal dva body za dvě remízy a čtyřikrát svým protivníkům podlehl. Naposledy se celek z Uherského Hradiště představil v domácím prostředí, a to proti plzeňské Viktorii, se kterou uhrál bod za remízu 1:1.

Klub z Moravy v předešlých týdnech také avizoval, že se po sezoně rozloučí s trenérem Martinem Svědíkem, jenž na Slovácku působí už od roku 2018. Ten s týmem zaznamenal velké úspěchy, když pod jeho vedením Slovácko v posledních třech sezonách skončilo ve skupině o titul a v sezoně 2021/22 ve finále MOL Cupu porazilo pražskou Spartu 3:1, čímž si v následujícím ročníku zajistilo základní skupinu Evropské konferenční ligy.

Hráčem s nejvíce starty v aktuální sezoně z týmu bílomodrých jsou středopolaři Marek Havlík s Michalem Trávníkem a také obránce Petr Reinberk. Prvně jmenovaný má na svém kontě 28 startů, jeho další dva spoluhráči nastoupili do 26 duelů. Nejlepším střelcem šestého celku tabulky je jedenáctigólový Marek Havlík, nejlepšími asistenty jsou pak Rigino Cicilia a Petr Reinberk, ti mají na svém kontě pět gólových přihrávek.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 23.7. 2023):
1. FC Slovácko – SK Dynamo ČB 4:1 (2:0)
Góly: 36. Havlík, 39. Kim S. Bin, 76. Valenta, 81. Mihálik – 54. Hora J.
ŽK: Siňavskij - Havel
Rozhodčí: Starý - Caletka, Machač
Sestava Slovácka: Heča – Siňavskij (85. Brandner), M. Kadlec (C), Daníček, Reinberk – Trávník, Havlík – Holzer (85. Kalabiška), Kim (67. Mihálik), Petržela (67. Valenta) – Vecheta (73. Cicilia).
Sestava Dynama: Šípoš – L. Havel (C), Králik, Broukal – Osmančík (73. Trummer), J. Hora I, P. Hellebrand (83. Hais), Suchan (67. Adediran), Čermák (83. V. Hora), Čmelík – Ondrášek.

Vstupenky

Dynamáci, vy, kteří ještě na nedělní utkání proti Slovácku nemáte vstupenku, si ji pořiďte na tomto odkazu. Těšíme se na Vás!