Zimní přestávka končí také českobudějovické rezervě, kterou již tuto neděli čeká první soutěžní zápas jara. Hostit naši juniorku bude rezervna Liberce, tedy záložní celek momentálně vedoucího prvoligového týmu. Tým Petra Myslivečka je dokonce absolutním vítězem loňské sezóny, díky finanční náročnosti ale nakonec Liberec přepustil postup do druhé ligy Xaverovu. Letošní sezóna rozhodně nevychází Severočechům podle představ. Momentálně patří týmu zpod Ještědu třinácté místo a dá se očekávat, že liberecká rezerva bude chtít zamířit do vyšších pater tabulky hned od prvních jarních kol.
Ke svému prvnímu soutěžnímu zápasu letošního roku nastoupí naše Béčko ve stejný den jako A-tým, který bude doma hostit Brno B. S nějakou hromadnou výpomocí pendlů se tedy počítat nedá. Situaci navíc komplikuje ještě poměrně dlouhý výčet zraněných. Trenér Jan Poštulka a jeho asistent Ladislav Bernát se nejspíše budou muset obejít bez zraněných Jakuba Kafky, Michala Skopalíka, Aleše Matouška a Jakuba Janouška. Přátelské utkání proti Bavorovicím nedohrál také Josef Příhoda. Poměrně pravděpodobná je tedy situace, že v Liberci bude muset nastoupit rezerva s jediným útočným hrotem. Tím by měl být Tomáš Maruška. Ze záložní řady by jej měla doplňovat dvojice Lukáš Adam, Michal Mašát. Pozici defenzivního štítu by měl dostat na starosti, ve skvělé formě hrající, Marcel Kordík. Trojici středových záložníků doplní na levé straně Jiří Hrbáč a pravá strana nejspíše připadne Radimu Pouzarovi. Malinkatý ďábel, jak se také Radimovi přezdívá, odváděl skvělé výkony v rámci Zimní ligy a vypadá to, že trenér Poštulka by mohl na malého-velkého muže v průběhu jara sázet. Další Radimovou devizou je potom jeho komunikativnost a schopnost řídit své spoluhráče. Zadní řady by oproti podzimu neměly doznat mnoha změn. Sehraností, tvrdostí a neprostupností bude oplývat stoperská dvojice ve složení Petr Martínek, Jiří Peroutka. Kraje obrany budou mít na starosti nejspíše Pavel Picka a Vlastimil Švehla. Alternativním řešením na kraje obrany potom mohou být Libor Matoušek a Stanislav Legdan, kteří odváděli dobré služby v Zimní lize. V bráně by se mohl objevit Pavol Pronaj, který se opět dostává do formy.

Nepřízeň počasí nakonec způsobila odložení domácího zápasu A-týmu Dynama a je tedy pravděpodobná výpomoc hned několika pendlů. Předcházející řádky byly psány ještě v době, kdy tato skutečnost nebyla známa. Berte je tedy proto, prosím, s rezervou.

Poslední vzájemný zápas obou týmů znamenal pro juniorku skvělý vstup do sezóny. Po brankách Tomáše Marušky a Slávy Rožbouda porazilo Dynamo obhájce titulu 2:0. Dech beroucí bych však především způsob, jakým naše rezerva svého soupeře přehrávala.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FC Slovan Liberec B 2:0


Branky: 61. Maruška, 77. Rožboud
ŽK: Kladrubský, Kordík, Dvořák, Pouzar - Zeman
Rozhodčí: Bureš - Holáček, Mudra

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Kladrubský, Dvořák, Švehla, Picka - Maruška, Kordík, Příhoda (56. Rožboud), Hrbáč - Myšák (64. Pouzar), Matoušek (89. Mašát)
Trenér: Jan Poštulka

FC Slovan Liberec B: Bolek - Nejman (71. Hušťala), Silný, Jíra, Brezinský - Zeman, Blažek (61. Věchet), Jirouš, Broschinský, Donát - Němec
Trenér: Petr Myslivec

Vzájemné zápasy hovoří ve prospěch Liberce. Z posledních sedmi střetnutí se pětkrát radovali Severočeši. Dynamo si plný bodový zisk připsalo ve zbývajících dvou případech. Remíza se při utkání rezervních týmů Budějovic a Liberce nezrodila ani jednou. Ze sedmi utkání nedokázal ani jeden z týmů zvítězit větším, než dvoubrankovým rozdílem. Dynamo dokázalo již jednou v Liberci zvítězit. Stalo se tak v sezóně 2003/04, kdy Jihočeši přivezli z Liberce tři body za vítězství 2:0. Obě branky vítězů vsítil Ivo Svoboda.

Poslední zápas podzimu odehrál B-tým Liberce v Chomutově. Na venkovních hřištích se ale svěřencům Petra Myslivce vůbec nedaří. Z devíti zápasů odehraných na hřištích soupeřů nezískal Liberec jediný bod a vstřelit dokázal jednu jedinou branku. Pasivní skóre 1:19 hovoří za vše. Všech dvacet bodů, které zatím mají Severočeši na svém kontě tedy uhráli na domácím hřišti.

Poslední zápas FC Slovan Liberec B:
FK Chomutov - FC Slovan Liberec B 2:0


Branky: 6. Škota, 87. Elselt

Sestava FC Slovan Liberec B: Hauzr - Nejman, Jíra, Ginzel, Donát (74. Zeman) - Pěnička (46. Věchet), Silný, Balšánek, Jirouš - Němec, Húšťava (85. Polák)

Ani náš soupeř ale v zimní přestávce nezahálel. Liberecká rezerva se zúčastnila Kelme Cupu, v rámci kterého měl trenér Petr Myslivec možnost vyzkoušet hned několik herních variant. Oproti Dynamu bude moci soupeř počítat s výpomocí hráčů z Áčka. První tým Liberce totiž hraje svůj zápas již v sobotu. V bráně našeho soupeře by se mohla objevit zimní posila Maxim Uvarenko. Dalším gólmanem, který přichází v úvahu je zkušený Zbyněk Hauzr. Mezi opory řadí trenér Petr Myslivec zcela určitě také Radka Hochmeistra, který ma na svém kontě hned několik startů v Gambrinus lize. Svého času platil Hochmeistr dokonce za velký talent ve Spartě Praha. Velkou porci zápasů odehráli na podzim za libereckou rezervu také obránci Jakub Dohnálek, Marek Jíra a Ondřej Nejman, záložníci Petr Silný, Vladislav Donát a útočník Michal Zeman

Utkání se oproti původním předpokladům odehraje v neděli 12.3.2006 na umělé trávě ve Starém Harcově. Výkop zápasu byl stanoven na 10:15. Jako hlavní rozhodčí bude zápas řídit pan Hlaváč, asistovat na čarách mu budou pánové Slavíček a Šob.