První domácí soutěžní utkání letošního roku má před sebou rezervní tým Dynama. Soupeřem naší juniorce bude v sobotu B-tým Hradce Králové. V úvodním střetnutí letošního roku se mělo naše Béčko představit již minulou sobotu v Liberci, počasí ale bylo proti a premiéra se tak odložila na tento víkend. Dynamu B tak zatím patří po sedmnácti odehraných zápasech (31 bodů) třetí místo s dvoubodovou ztrátou na druhou Čáslav. Hradecká rezerva prozatím okupuje čtrnáctou příčku (19 bodů). Zápasů ale odehrál celek z východu Čech již osmnáct. Velkou výhodou je pro Dynamo také domácí prostředí. Za celou podzimní část třetí ligy prohráli doma svěřenci Jana Poštulky pouze jediný zápas. Favorit zápasu je tedy dopředu jasný.

Namísto zápasu s B-týmem Liberce si uplynulý víkend pozvala juniorka tradičního soupeře z Jankova. První poločas proti Jankovu napověděl, že si trenéři Béčka stále pohrávají s myšlenkou, hrát na jednoho útočníka doplňovaného ze zálohy hned dvojicí podhrotových hráčů. Jelikož A-tým Dynama hraje svůj druholigový zápas na Kladně v neděli, dá se počítat, že trenér Cipro zapůjči někoho z pendlů Janu Poštulkovi do rezervy. Do brány by se proti “votrokům“ měl postavit Pavol Pronaj. Obrannou čtveřici před ním nejspíše utvoří Vlastimil Švehla, Petr Martínek, Jiří Peroutka a Pavel Picka. Jestliže nastoupí na hrotu osamocený Tomáš Maruška, záloha nastoupí v pětičlenném složení: Radim Pouzar, Marcel Kordík, Lukáš Adam, Michal Mašát, Jiří Hrbáč. Pokud by trenér Jan Poštulka přidal do útoku k “Máňovi“ ještě Jakuba Janouška, v záloze nejspíše nezbude místo na Michala Mašáta.


Bilance vzájemných zápasů je vcelku vyrovnaná. Od sezóny 2002/03 se oba týmy potkaly celkem sedmkrát. Čtyřikrát se z výhry radovala juniorka Dynama, z toho pouze dvakrát se tak stalo na domácím hřišti. Východočeši dokázali černobílou rezervu pokořit třikrát. Poslední porážku uštědřil Hradec Dynamu v sezóně 2004/05, kdy se po domácí porážce ponořil rezervní tým Dynama hluboko do sestupových vod. Remízou neskončilo střetnutí mezi juniorkami Dynama a Hradce Králové ani jednou.

Naposledy se oba sobotní soupeři utkali 14. srpna loňského roku. Na východě Čech řádil především Lubomír Myšák, který zatížil konto “votroků“ hned dvěma přesnými zásahy. Především druhý gól, který si schoval spící kanonýr do posledních minut zápasu, poslal rezervu Hradce do kolen.

Poslední vzájemný zápas:
SK Hradec Králové B - SK Dynamo České Budějovice B 2:3


Branky: 12. Cejnar, 77. Dujsík - 44., 85. Myšák, 65. Matoušek A.
ŽK: Gorol - Martínek
Rozhodčí: Rožec - Wencl, Novák ml.

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Matoušek L., Martínek, Švehla, Picka - Maruška (85. Mašát), Kordík, Rožboud, Hrbáč - Matoušek A. (72. Pouzar), Myšák (90. Skopalík)
Trenér: Jan Poštulka

SK Hradec Králové B: Tošovský - Klicnar, Dujsík, Plašil, Černý - Mach (86. Kamitz), Ševčík (60. Jelínek), Gorol, Blažej - Cejnar (66. Slezák), Duchnič
Trenér: Milan Šmarda

Přestože neuplynulo od posledního vzájemného zápasu tolik času, sestava Hradce Králové doznala mnoha změn. Trenér Milan Šmarda vzal prvně za dobu svého působení na lavičce rezervy do zimní přípravy i hráče z jiných týmů, nikoliv jen odchovance. Prozatím to vypadalo, že se bývalému kvalitnímu fotbalistovi tento tah povedl. Východočeská rezerva odehrála v zimě 17 utkání s bilancí 11 výher, 5 remíz a 1 porážky. Ke spokojenosti ale trenérům hradeckého béčka stále ještě něco chybělo. Především s obrannou činností nebyl trenér Šmarda příliš spokojen. Kádr Hradce Králové B doznal přes zimu mnoha změn, sehranost by se tedy neměla řadit mezi soupeřovi silné zbraně. V týmu se přes zimu objevilo 8 nových tváří a druhým směrem putovalo 14 hráčů. Předností našeho sobotního soupeře je naopak hra v útočné fázi a hlavně pohyb.

Hradec se uplynulý víkend zařadil mezi osm vyvolených týmu, kterým terén dovolil odehrát soutěžní utkání. Umělá tráva Všesportovního stadionu ale rezervě “votroků“ štěstí nepřinesla. Tým z pražského Střížkova si po brankách Mayera a Ibeho odvezl cenné vítězství 2:0.

Poslední zápas SK Hradec Králové B:
SK Hradec Králové B - FC Praha 9 Střížkov 0:2


Branky: 40. Majer, 61. Ibe

Sestava SK Hradec Králové B: Ottmar - Kaplan, Přibyl, Ferčák, Plašil - Jiroušek, Hrmo (76. Šimek), Jelínek, Blažej - Semerák (46. Zinke), Mach (65. Škvrňák)

Střetnutí rezerv Českých Budějovic a Hradce Králově se uskuteční v sobotu 18.3.2006 v areálu TCM Mladé od 10:15. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Příhoda, s praporkem budou po čarách pobíhat pánové Koval a Šedivka. Na regulérnost zápasu bude z pozice delegáta dohlížet pan Kruliš.