Jeden z nejtragičtějších výkonů za několik měsíců předvedli v neděli fotbalisté Dynama doma na Střeleckém ostrově, když po vyrovnaném prvním poločase ve druhé části hry totálně odpadli a jen díky velkému štěstí a několika dobrým zákrokům brankáře Filipka, skončilo utkání nakonec přijatelným výsledkem 0:1 ve prospěch letenského týmu. Velké rozčarování z výkonu svých svěřenců neskrýval ani trenér František Cipro: "Jsem hluboce zklamaný přístupem a výkonem některých hráčů. Nemůže se přeci v takovémto zápase stát, aby z našich hráčů padala nervozita takovým způsobem, jako bylo dneska k vidění."

Reportáž a fotogalerie: Dynamo - Sparta B 0:1
Ohlasy hráčů: Homoláč a Dvořák

Trenér Jihočechů se do hodnocení zápasu pustil zostra a nešetřil téměř nikoho: "Dneska jsme si vítězství nezasloužili a to hlavně za výkon ve druhém poločase. Ve druhé půli jsme zcela nepochopitelně vyklidili střed hřiště a Sparta nás, v podání Haška, Poláčka a dalších, začala přehrávat." Přitom ale nechybělo mnoho a mohli Jihočeši s nečekaně velmi kvalitním soupeřem uhrát alespoň bezbrankovou remízu. "Když hosté neproměnili dvě tři vyložené šance, tak jsem si říkal, že bychom to mohli na ten bod dotáhnout. Bod je taky bod a kdybychom z těch našich prohraných zápasů měli vždy aspoň bod, tak to nyní mohlo být dobré," poukázal trenér Cipro na to, jak se mohou během solidně rozehraného zápasu rázem změnit cíle mužstva. Přitom se ještě pár minut před vstřelením jediné branky zápasu, kdy tlak letenského týmu vrcholil, spíše zdálo, že Dynamo hru otevírá a snaží se urvat všechny tři body. "Přitom jsem na hráče z lavičky křičel, ať to neotevírají. I bod z tohoto zápasu by byl dobrý," dodal značně rozladěný Cipro.
Celé hodnocení zápasu byla vlastně jedna velká kritika, která však byla po takto špatně odehraném zápase oprávněná: "Trochu mi připadá, že někteří naši hráči to nezvládají psychicky. Vypadá to, jako kdyby byli zvyklí na hru z první ligy, kdy se dvakrát prohraje, jednou vyhraje a ono to nějak na to osmé až dvanácté místo dopadne. Hráči neumí hrát asi pod tlakem, jako když mají hrát o první místo nebo bojovat o sestup." Pozorný fanoušek si musel také všimnout, že právě v utkání s letenskou rezervou se do hry prakticky nedostal reprezentant Karel Poborský. Ani to ale nebylo pro trenéra Cipra dostatečnou omluvou: "Když se nedaří Poborskému, tak hráči jako Vozábal a další, kteří by na sebe měli vzít odpovědnost, vůbec nezaberou. Nakonec se stane, že našimi nejlepšími hráči jsou Pivoňka s Dvořákem, kteří mají úplně jiné úkoly."
Trenér Jihočechů vůbec nekomentoval první poločas, ve kterém si Jihočeši vytvořili několik brankových příležitostí. Zdrcen byl především hrou ve druhé části, která jen těžko přiláká na Střelecký ostrov tak početnou návštěvu, jaká se na E.ON stadionu v neděli sešla. "Na hřišti to vypadalo tak, že nikdo nechce přihrávky, schovává se za hráče a nechce hrát. Je to alibismus a jsem opravdu hluboce zklamaný. Takhle se prostě hrát nedá. Když se vede 3:0, lidi tleskají, tak tam můžu jít hrát já," dodal lakonicky Cipro.
Jihočechy čeká další domácí zápas již nyní ve středu, kdy na Střelecký ostrov přijede další rezervní tým - tentokrát z Brna. V tomto anglickém týdnu, který budějovičtí zakončí v pondělí v Olomouci, vidí trenér Cipro přecijen malé pozitivum: "Ono je to možná lepší, že budeme hrát hned ve středu. Asi by to bylo horší, čekat celý týden na další zápas, po takto nepovedeném utkání. Je to takové nepsané pravidlo, že je lepší po nepovedeném zápase hrát hned co nejdříve další. Z tohoto pohledu jsem asi rád, že hrajeme už ve středu, než abychom se v tom celý týden plácali."

O poznání lépe se utkání hodnotilo trenérovi letenské rezervy Jaroslavu Šilhavému, který ve spolupráci s Borisem Kočím dovedl Sparťany k překvapivému vítězství. "Zápas by se dal rozdělit na dvě části. Celý první poločas jsme byli málo aktivní, v počátku nás Budějovice zatlačily a hrozily především po standardních situacích. Domácí byli hodně nebezpeční, gól visel na vlásku, avšak naštěstí se nám podařilo udržet čisté konto," zhodnotil první půli Šilhavý. To druhá část zápasu byla jasně v režii hostů a to Šilhavý nezapomněl ocenit: "Ve druhém poločase se naše aktivita zlepšila, začali jsme získávat odražené míče a mohli jsme tak vyrážet do rychlých protiútoků. Budějovice chtěly dát gól, tlačily se do útoku a tím se nám otevíral prostor k rychlým brejkům. Ve druhé části hry jsme si vytvořili čtyři vyložené brankové příležitosti, a proto si myslím, že naše vítězství a zisk tří bodů byly zasloužené."
Kouč Sparty musel pochopitelně novinářům objasnit, jak moc se jeho svěřenci připravovali na Karla Poborského. Nutno podotknout, že se jim to podařilo na jedničku. Českého reprezentanta dokázali mladíci vedeni veteránem Martinem Haškem totálně vygumovat a ač byl Poborský nejednou sám na pravé straně hřiště, míč se k němu prakticky nedostával. "Kvality Karla samozřejmě známe. Věděli jsme, že jeho pohoda šla po příchodu do Budějovic nahoru a brali jsme to samozřejmě v úvahu. Postavili jsme na něj důrazného Michala Žižku, který už má něco za sebou. Hráči měli za úkol důrazně k němu přistupovat a pokud to bylo možné, tak i zdvojovat. Neuvažovali jsme o tom, že bychom hráli na Karla osobku, ale ta pozornost tam určitě byla," dodal očividně velmi pozitivně naladěný Jaroslav Šilhavý.