S překvapivou změnou na postu kapitána týmu nastoupili fotbalisté Dynama České Budějovice k dohrávce 17. kola druhé ligy. Dosavadního kapitána Martina Vozábala vystřídal veterán Jiří Skála a hned ve svém prvním zápase s kapitánskou páskou dovedl tým k vítězství 3:0. Na pozápasové tiskové konferenci musel kouč Dynama František Cipro vysvětlovat, proč vlastně došlo ke změně na kapitánském postu: "Změnu kapitána jsem v podstatě nařídil já, byl to můj impulz hned v pondělí po prohraném zápase. Nešlo pouze o výkon a přístup dosavadního kapitána, takových hráčů tam bylo víc. Vozi prostě dostal sedmou žlutou kartu a z těch sedmi má čtyři za kecání. Nyní by asi nebylo vhodné, aby dostal svojí osmou kartu opět za diskuze s rozhodčím."

Reportáž a fotogalerie: SK Dynamo - 1.FC Brno "B" 3:0
Ohlasy hráčů: Jiří Skála a Václav Mrkvička

Trenér Dynama zároveň hned určil, kdo se stane novým kapitánem. "Řekl jsem, že kapitánem bude Skála nebo Poborský a Karel nechtěl," popisoval Cipro okolnosti volby Jiřího Skály jako nového vůdce týmu.
Samotné utkání hodnotil Cipro tentokrát s úsměvem. Jeho svěřenci podruhé za sebou doma již nezaváhali a svého soupeře jasně přehráli. "Dneska jsme vyhráli zaslouženě. Po minulém nepovedeném zápase jsem tady říkal, že to chce co nejdříve hrát a napravit to, protože co si budeme povídat, ta deka na nás po zápase se Spartou trochu ležela," vzpomínal  kouč na těžké chvíle. Jedním dechem také podotkl, že proti brněnské rezervě nastupovali jeho svěřenci s respektem: "Vůbec jsme netušili, v jakém složení Brno přijede, protože včera v pohárovém zápase hráli někteří fotbalisté béčka a hráli výborně. Upozorňoval jsem tedy před zápasem na to, že to jsou kluci, kteří dostávají šanci, nehrají pod žádným velkým tlakem a přijedou si prostě zahrát fotbal. A to bývá vždycky nebezpečné, o čemž jsme se přesvědčili s tou Spartou." O to větší radost měl Cipro z toho, že se týmu podařilo zvítězit tříbrankovým rozdílem. "Jsem skutečně rád, že jsme tento zápas zvládli, protože taková utkání nebývají vůbec jednoduchá," řekl na závěr svého hodnocení zkušený kouč.
Pro některé fanoušky na Střeleckém ostrově nebylo tříbrankové vítězství dostačující a podle ohlasů z tribuny očekávali asi více. To ale budějovického kouče nechávalo v klidu: "Možná jsme mohli vyhrát více, možná tam byly nějaké věci jaksi nedotažené, ale hlavně že jsme dali brzy gól. Za stavu 1:0 se mužstvo uklidnilo a k vidění byly dobré akce. Za stavu 2:0 jsme přestali ve druhém poločase trochu hrát, soupeř tam měl takové dvě možnosti a kdyby to bylo třeba 2:1, byl by závěr zápasu asi složitější. Když jsme dali třetí gól, bylo prakticky rozhodnuto. Poté jsme hráli tak, abychom to tak nějak dohráli. Přeci jen hrajeme v pondělí další utkání."
Po dvouzápasové odmlce se v základní sestavě objevil mladík Jiří Kladrubský a trenér Cipro byl s jeho výkonem nadmíru spokojen: "Kladry hrál dobře i v minulých zápasech, kdy naskočil v průběhu zápasu. Dobře se jeví na trénincích a z obránců je asi nejplatnější v útoku. Myslím si, že má obrovskou perspektivu a nyní bude asi nastupovat stabilně. Dlouho na svojí příležitost čekal, byl na hostování a tak dále. Na jeho hru se i dobře dívá, je běhavý a dobře rozehrává akce. Řekl bych, že si řekl o místo v základní sestavě." Právě příchodem Jiřího Kladrubského přišel o místo v základní sestavě levonohý bek Jakub Bureš, který proseděl celé utkání s Brnem pouze na lavičce náhradníků. "Bureše bych ale neodepisoval, klidně může v příštím zápase znovu nastoupit v základní sestavě. Na tréninku i během posledního zápasu se mi ale zdál takový těžký a zatavený, a proto dostal dnes přednost Kladrubský," vysvětloval Cipro.

To naopak trenéru brněnské rezervy Petru Maléřovi se středeční duel nehodnotil příliš lehce. Jeho svěřenci na Střeleckém ostrově příliš nezahrozili a otěže zápasů měli pevně ve svých rukou domácí borci. "Myslím, že soupeř vyhrál zaslouženě. Dal tři góly a my jsme se naopak vůbec neprosadili. Je to také díky tomu našemu nabitému programu, který nyní máme. Musíme na toto utkání co nejdříve zapomenout a jít dál," řekl se sklopenou hlavou hostující trenér.
Řeč na tiskové konferenci přišla pochopitelně i na virové onemocnění brněnských fotbalistů, kteří v minulém týdnu prakticky netrénovali. Někteří hráči Brna nejsou stále zcela fit a nebylo tak divu, že se ve středečním zápase rezervy objevilo hned několik hráčů, kteří v předcházejících čtyřiadvaceti hodinách odehráli pohárový zápas proti Slovácku. "Včera hráli celý zápas Ineman a Partyš. Dnes oba hráli také od začátku. Potom střídali Střeštík a Leňko. Poločas také odehrál Smutný," vypočítával jednotlivé hráče Maléř. Trenér juniorky Brna měl přesto trochu štěstí. Z týmu, který se na Střeleckém ostrově představil, mělo v minulých dnech zdravotní problémy jen minimum hráčů, "kluci z áčka měli problémy všichni, takže Partyš a Houšť, který byl právě včera poprvé na tréninku. Od nás z béčka stonal pouze Pavel Vrána, který tu ale dnes není," vysvětloval Maléř.
Na tiskové konferenci po středečním zápase se nakonec i řešilo i to, jak se mohl tým z jihomoravské metropole takovým rozsáhlým způsobem nakazit. "Lékaři řekli, že to z jídla nebylo. Byla to nějaká viróza, která se přenášela vzduchem. Někdo z týmu to přinesl do kabiny a tam se to šířilo. Byl to nějaký vir v celém Brně. Nemoc se vyskytla i v jiných sférách a dostalo se to až k nám do fotbalového týmu," řekl závěrem s trpkým úsměvem Petr Maléř.