To, čeho se fanoušci Dynama obávají jako čert kříže, se v následujících dnech asi stane skutečností. Budějovický patriot a člen jedenáctky století Martin Vozábal totiž v současné době zvažuje odchod z Dynama. Na výběr má dvě možnosti - o jeho služby má zájem prvoligové Slovácku a také švédský celek Mjällby AIF, který v současné době figuruje na dvanáctém místě tamní druhé ligy. "Faktem je, že je to podobné jako v zimě s Kladnem. Stačí abych kývl a přestup se může okamžitě uskutečnit," připomenul Martin Vozábal klauzuli své smlouvy, ve které se píše, že ho Dynamu musí za určitou sumu uvolnit.
Populární Vozi se ale zatím ještě nerozhodl a přestupové spekulace nechává otevřené: "V Budějovicích jsem doma a odchod by samozřejmě pro mě jednoduchý nebyl. Na druhou stranu si ale říkám, že nyní již asi přišel správný čas." Nejznámější lídr týmu, který obléká dres A-týmu Dynama s krátkými přestávkami již od sezony 1996/1997, to neměl především na začátku letošní sezony vůbec jednoduché. Úvod druhé ligy celému týmu nevyšel podle představ a Martina hodně ubíjela nepřízeň budějovického publika, která mu během domácích zápasů připomínala každou pokaženou přihrávku. Vůdce Dynama ale stejně jako celý tým špatné období překonal a závěr ročníku patřil právě Vozábalovi, který vždy patřil k nejlepším hráčům na hřišti a navíc střílel důležité góly. "Jsem rád, že jsme po nepovedeném úvodu dokázali nakonec postoupit. I proto si myslím, že můžu odejít s čistým svědomím," doplnil Vozábal. Na rozhodnutí ohledně případného přestupu si budou muset ale fanoušci Dynama ještě nějaký týden počkat. "Chtěl bych počkat na Karla Poborského, až se vrátí z Mistrovství světa. Navíc je na dovolené i moje rodina a s ní chci také celou věc důkladně prokonzultovat," řekl závěrem Martin Vozábal. Přesto ale zůstává dosti pravděpodobné, že nedělní duel s HFK Olomouc bude pravděpodobně posledním, ve kterém Vozábal v dresu Dynama nastoupí.

Vedle odchodu budějovického patriota se začínají v posledních dnech skloňovat i další jména, která budou zapojena do přestupových tahanic. Na Jiřího Kladrubského se vyptávají zástupci Liberce, přesto ale kouč Cipro doufá, že nadějného mladíka Dynama udrží minimálně i pro následující sezonu. Pravděpodobněji se jeví odchod útočníka Ivo Táborského, který se po sezoně vrací z hostování zpět do pražské Slávie. "Do 30. dubna jsme na něj mohli uplatnit opci, jenže jsme to nakonec neudělali, protože přestupová částka byla na naše poměry příliš velká," řekl pro Českobudějovické listy trenér František Cipro. Přesto se ale zástupci Dynama nevzdávají a o případném setrvání Ivo Táborského budou v nejbližších dnech jednat: "Máme v Praze schůzku jak se Slávií, tak s Táborského manažerem panem Paskou. Budeme se snažit, aby v Dynamu zůstal. A to ať formou prodloužení hostování, anebo za příznivějších podmínek pro přestup," dodal Cipro.
Situace je otevřená ohledně případného návratu Davida Horejše, který odehrál celou sezonu v dresu druholigového Brna. Na jihu Moravy je o rychlonohého stopera zájem a i sám hráč byl v Brně spokojen. Po sezoně mu ale končí hostování a do přípravy s ním počítá Dynamo...